Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ ЗА СРБИН ИНФО: Само уједињени побеђујемо режим, 2016. кључна за Србију

0
Фото: Србин.инфо - Ненад Златановић

Фото: Србин.инфо – Ненад Златановић

Отворени смо за даље ширење Патриотског блока, као и за формирање новог политичког правца Србије, који ће државу од погубног пута ка Бриселу окренути сарадњи са Русијом и слободним светом. Ово у интервјуу за „Србин инфо“ поручује Бошко Обрадовић, лидер Двери:

Да ли очекујете изборе у 2016. години и да ли бисте на њима учествовали на заједничкој листи патриотске опозиције? Како коментаришете ставове да странке патриотске оријентације сносе одговорност што одбијају да заједничким деловањем постану права и снажна опозиција СНС режиму?

– Покрајински и локални избори су сигурни на пролеће. Не би ме изненадили ни ванредни републички и ванредни председнички избори у истом термину. Двери већ годинама заговарају заједнички патриотски блок и широки народни опозициони фронт против ове власти. Први резултати су направљени у стварању савеза између Двери, ДСС и групе најистакнутијих српских интелектуалаца, а отворени смо и за даље ширење нашег Патриотског блока.

Последња истраживања јавног мњења уједињеној патриотској опозицији дају најмање 8% подршке бирача, што говори да постајемо трећа политичка снага у Србији иза СНС и СПС. То јасно говори да смо били у праву када смо пре годину дана покренули патриотску сарадњу са ДСС. Иза нас је много заједничких конференција за медије и трибина, заједнички одлазак на Крим и у Москву, заједнички протести против продаје Телекома…

Останак Телекома у српским рукама највећа је победа опозиције у овој години, и није мала. Значи да вреди борити се и да можемо победити овај режим, али само уједињени као у случају Телекома: патриотска опозиција, стручна јавност, синдикати…

Да ли очекујете да ће Запад ускоро ставити званични Београд пред свршен чин – дозволите да Косово добије столицу у УН, уведите санкције Русији, одрекните се Републике Српске? Да ли по вама постоји шанса да власт у Србији ипак пружи некакав отпор Западу и направи макар благи заокрет у спољној политици?

– Зависи од тога шта су лидери СНС обећали Западу када их је Запад довео на власт. Не заборавите да је ЕУ честитала Томиславу Николићу победу у другом кругу председничких избора три сата пре затварања биралишта. На погубном путу Србије у ЕУ сигурно нас чекају даље уцене: признање независног Косова, увођење санкција Русији, укидање Споразума о слободној трговини са Русијом, улазак у НАТО, дозвола за увоз и промет ГМО семена и хране, подршка укидању Републике Српске и њеном утапању у вештачку и наметнуту БиХ…

Све то ова власт може да одбије ако није уцењена. Међутим, сви су изгледи да су зарад опстанка на власти спремни све да дају и продају, рачунајући и тоталну распродају преосталих природних и привредних богатстава, попут Телекома, ЕПС-а, пољопривредног земљишта, лековитих бања, извора пијаће воде, рудних ресурса… Зато је 2016. година бити или не бити за Србију.

catena mundi bosko3

Фото: Србин.инфо – Ненад Златановић

Геополитичка кретања, полако али сигурно, иду на руку мултиполарном свету. Русија је све јача, док владајућа коалиција у Србији државу једнострано везује за пропали брод ЕУ који само што није потонуо. Зашто је онда патриотска опозиција још довољно неактивна и не користи ситуацију да ка себи каналише незадовољство народа?

– Свет се променио. Америка више није једини светски полицајац. Ствара се изнова мултиполарни свет. Међународни поредак не може се замислити без Русије и других земаља БРИКС-а. То су државе са највећим бројем становника и огромном политичком, војном и економском моћи. Слободно данас можемо да кажемо да и ЕУ и НАТО и Светска банка и ММФ имају алтернативу – у Русији, Евроазијској Унији, ОДКБ (Организацији за договорну колективну безбедност) и банци БРИКС-а.

Данас ићи у ЕУ исто је као када смо били последњи комунисти и Југословени када су се комунизам и бивша Југославија распадали. Широм европских држава јачају евроскептичне политичке снаге, попут Националног фронта у Француској, Орбановог ФИДЕС-а у Мађарској или Слободарске партије Аустрије. Долази време за размишљање о Европи после ЕУ, која више неће служити америчким интересима већ бити у најтешњој сарадњи са Русијом. Ми Европљани немамо разлога да се сукобимо са Русијом, то је амерички интерес у Европи.

Проглашавање отвара два поглавља у процесу преговора за улазак Србије у ЕУ после 15 година за револуционарни догађај – револуционарна је глупост. Овим темпом преговора ући ћемо у ЕУ 2250. године. Од Споразума о стабилизацији и придруживању ЕУ имали смо само економску штету због укидања свих царина на увоз стране робе. ЕУ нас је бомбардовала и директан је спонзор независног Косова. Та прича о ЕУ је један лажни мит, дубоко супротан српским националним и државним интересима. Са тим еврофанатизмом једноставно треба прекинути у 2016. години и окренути се геополитичким алтернативама.

У садашњем сазиву Скупштине Србије нема нити један народни посланик који овако мисли, док је преко 40% грађана овога уверења. Хитно су нам потребни избори да би се ова демократска аномалија исправила.

Постаје јасно да се спрема удар на Републику Српску. Шта ћете као странка предузети по овом, веома важном питању за српски народ у 2016. години?

– Слажем се да је после Косова и Метохије, Република Српска следећа на удару. Западни центри моћи грозничаво траже некога ко би прихватио улогу СНС у Републици Српској. То мора бити неко ко има патриотски ореол да би превара успела као у Србији. Таквог у РС још увек нису нашли и то може да служи на част српским политичарима са друге стране Дрине. Показали су и преко потребно јединство када је Суд укинуо обележавање Дана Републике Српске. С обзиром на то да је пре тога укинута химна, застава, Војска РС и бројне друге ентитетске надлежности, остало је још само и формално укидање РС.

Република Српска је највећа победа српског народа у последњих 100 година и морамо је бранити свим средствима. Моја порука српским политичарима у РС је да не дозволе да их странци поделе и увуку у међусобне сукобе у којима би занемарили интересе РС због страначких интереса и голе борбе за власт. Двери сматрају да је право решење у контранападу: припремати полако референдум за осамостаљење РС и њено присаједињење Србији. Потребна нам је једна таква историјска победа да се подигнемо као нација и држава после много историјских пораза.

Фото: Србин.инфо - Ненад Златановић

Фото: Србин.инфо – Ненад Златановић

Да ли очекујете да Србија коначно обнови своје наоружање?

– Србија пре свега треба да обнови обавезно служење војног рока за све пунолетне и здравствено способне мушкарце. Нико ко није служио војни рок не може да се запосли у државној управи. Двери се залажу да војни рок не дужи од шест месеци. Три месеца војне обуке и три месеца војних вежби и служења народу и државу у ванредним ситуацијима и инфраструктурним радовима. Да нам мушкарци не буду млакоње већ мушкарци, да прођу ову важну школу живота, да буду војно оспособљени и да тако ојачамо борбену готовост резервног војног састава.

На то је апсолутно неопходно додати и осавремењивање војног наоружања, што је немогуће без стратешког међудржавног споразума са Руском Федерацијом и даљег ојачавања домаћих војно-техничких института и војне индустрије. То сигурно неће бити могуће на овом путу у НАТО којим иде ова власт и зато треба све учинити да се Александар Вучић једно јутро не претвори у Мила Ђукановића и своју политичку судбину када власт почне да му пада не веже за учлањење Србије у НАТО, злочиначку војну алијансу која је унесрећила бројне народе света, а на првом месту нас – закључује Бошко Обрадовић.

Извор: СРБИН.ИНФО – Алексеј Димитријевић