Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Власт је коначно схватила да су Двери све време у праву

0

Чачак ће бити први град у Србији у коме ће пасти власт СНС за две године.

Драматичним изласком у јавност и проглашавањем борбе за наталитет као државног приоритета број 1, председник Србије је јавно признао да су Двери свих ових седам година од када смо се укључили у политику биле у праву. Једини смо инсистирали на томе да је демографско нестајање наш највећи друштвени и државни проблем и да борба против беле куге треба да постане водећа национална политика. Почевши да се коначно бави тим питањем ових дана, Председник Србије је признао да су Двери и наша породична политика најбоља политика за Србију у 21. веку.

Не бих се сада враћао на то зашто се чекало шест година колико је СНС на власти. Не бих подсећао да смо на консултацијама за састављање нове Владе Србије након уласка Двери у Народну скупштину 2016. године тадашњем мандатару предали цео елаборат везан за решавање питања наталитета. Сада је најважније да је власт коначно схватила и прихватила да почне са примењивањем политике Двери.

Савет Двери за породичну и социјалну политику ових дана изаћи ће са детаљном анализом планираних потеза Председника и Владе Србије по овом питању, али унапред желим да кажем да је то толико мало и недовољно да представља кап у мору проблема беле куге. Двери имају читав спектар мера који једино може да реши овај проблем и то кроз Министарство за бригу о породици које би се само тиме бавило. Предлажем актуелној власти да одмах узме и примени те наше конкретне мере, а не да се опет испостави за шест година да смо били у праву.

На крају желим да се захвалим на изгласавању поверења на Главном одбору Српског покрета Двери да наставим опозициону борбу на челу наше политичке организације. Хвала свима који су ме контактирали за ове две недеље да ми пруже подршку да не одустајем.

Бошко Обрадовић ће мало да иде у страну када је у питању јавно и медијско појављивање. Постоји један лажни Бошко Обрадовић, режирана медијска пројекција власти, и постојим ја, прави Бошко Обрадовић о коме свако ко ме познаје има потпуно другачији утисак од оног који је у јавности пројектовала медијска машинерија власти. Ја не желим да Двери буду оптерећене овим медијским спином власти, јер Двери нису Бошко Обрадовић. Биће великих промена у Дверима, много нових лица, нових идеја и бољег организовања. Али, нема предаје – нема повлачења!

Наша искрена опозициона борба се наставља. Чека нас огроман изазов очувања Косова и Метохије у саставу Србије у овој години и већ ових дана обратићемо се јавности на ту тему са апелом Двери у вези са КиМ. Лично се враћам Моравичком округу и Чачку, и преузимам одговорност да то буде први град и округ у Србији у коме ће до 2020. године пасти власт СНС.