Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: У чије име Двери говоре?

0

Bosko-govor-Kraljevo-2015

Говор Председника Двери Бошка Обрадовића на Првом редовном и изборном Сабору Српског покрета Двери, Краљево, 13. септембра 2015.:

„Поштовани пријатељи и саборци,

Није нека утеха, али јесте политичка чињеница да смо и 2012. и 2014. на изборима јасно указали шта Србију чека ако се настави погубна политика да ЕУ нема алтернативу, као и да никакве разлике нема да ли ће ту политику служења интересима Брисела спроводити СНС или ДС. „Жуто предузећеˮ које је уништило Србију замењено је генетски модификованим политичким организмом званим СНС, који је само наставио утабаним Тадићевим путем. Упркос бројним истраживачима који су уложили огроман труд још увек није откривена нити једна разлика између политичког програма ДС и СНС.

Неко у Србији треба коначно јасно, отворено и гласно да каже да нема веће политичке преваре у новијој историји Србије од Српске напредне странке. Све што су икада обећали на изборима – слагали су. Обећали су нова радна места и велике стране инвестиције у милијардама долара – добили смо смањење плата и пензија. Обећали су смањење цене струје – добили смо повећање цене струје по налогу ММФ-а. Док су били у опозицији борили су се против продаје Телекома од стране ДС – сада када су на власти продају најпрофитабилније српско предузеће на Балкану.

Причали су празне приче о забрани запошљавања у јавним предузећима – населили су сва јавна предузећа својим партијским кадровима. Глумили су борце против криминала и корупције, а за четири године њихове власти није завршен нити један судски процес оптуженима за криминал и корупцију. У затворима Србије у овом тренутку на вишегодишњој робији на основу правоснажне пресуде не налази се нити један тајкун, криминалац или политичар који је ојадио Србију у претходних 25 година. На путу у ЕУ по сваку националну и економску цену укинули су све царине на увоз стране робе и уништили домаћег произвођача, посебно пољопривреднике. Страним инвеститорима дају све – док домаћи привредник грца и гаси домаћу производњу.

Претварају Србију у земљу јефтине радне снаге у којој ћемо сви радити за страног газду Немца и Арапина, и ништа се нећемо питати у сопственој држави након ове тоталне распродаје свих преосталих домаћих привредних и природних ресурса и новог задуживања код међународних кредиторских зеленаша. И, да не заборавимо напоменути, у последње четири године водећи представници ове власти, Николић, Вучић и Дачић, нису изашли нити на један ТВ дуел са неким ко другачије мисли од њих. То је најбоља слика политичког кукавичлука и медијске цензуре и мрака у коме живимо.

Све ово говорили смо и пре него што је СНС дошла на власт. Наши ставови по кључним националним и државним питањима добро су познати широј јавности. Ми смо водећи евроскептици у Србији, који су још пре 10 година покренули прву јавну расправу за и против ЕУ. Прва смо политичка опција у Срба која се отворено заложила за окретање Србије ка евроазијским интеграцијама и стратешкој сарадњи са Русијом као спољно-политичким партнером број 1.

Истовремено, залажемо се и за сарадњу са свим европским и другим земљама на билатералној основи и у обостраном интересу. Познати су и наши ставови о разним друштвеним пошастима попут НАТО-а, Хага, Сребренице, затирања ћирилице, парада наметања идеологије хомосексуализма и ријалити шоуа… Ми смо се у претходних 16 година много пута доказали по свим овим темама, често бранећи истину и на улици, у породичним шетњама, бројним протестима и антирежимским демонстрацијама.

Сада је дошло време да се докажемо и на другим темама и да грађанима Србије покажемо да смо кадри и способни да преузмемо одговорност вршења власти од нивоа локалне самоуправе до највишег нивоа државне управе. Сада је време да се чује шта Двери мисле о економији, пољопривреди, селу, просвети и здравству. Дошао је час да се докажемо на овим темама и понудимо грађанима Србије не само Нову српску опозицију овој власти, већ комплетну алтернативу у програмском и кадровском смислу.

Јер, није и не сме данас циљ и смисао политичког деловања у Србији бити смена Вучића да би дошао Пајтић или се вратио Тадић, већ са Вучићем мора бити промењена и комплетна погубна економска и свака друга национална политика која траје од 5. октобра 2000. Ту је велика шанса Двери. Бирачи од нас траже не само јасну и оштру критику власти, у чему никада нисмо оскудевали, већ и решења за нагомилане проблеме. А ми их имамо, а као што видите по новоизабраним руководећим органима нашег Покрета – имамо и стручне кадрове који могу да их изнесу.

Политика Двери на наступајућим изборима на свим нивоима биће посвећена следећим циљевима:

ПОКРЕТАЊЕ ДОМАЋЕ ПРОИЗВОДЊЕ И ДОБИЈАЊЕ ПОСЛА ЗА НАШЕ НЕЗАПОСЛЕНЕ СУГРАЂАНЕ!

Овај циљ може обезбедити само политика економског патриотизма и улагања искључиво у домаћу производњу. Наша економска политика није политика задуживања и штедње, већ политика производње и запошљавања. Ми говоримо у име домаћег економског интереса и бићемо политички заступници и заштитници домаћег привредника и пољопривредника на српској политичкој сцени.

ОДБРАНА ПОРОДИЦЕ И БОРБА ПРОТИВ БЕЛЕ КУГЕ!

Ми говоримо у име свих наших породица, ми се залажемо за оснивање Министарства за бригу о породици и када се ми будемо питали и одлучивали – породица ће бити на првом месту у нашем друштву, а борба против беле куге и политика рађања стратешка тема прве врсте.

ОЈАЧАВАЊЕ СТУБОВА НАШЕГ ДРУШТВА!

Ми говоримо и у име свих просветара и здравствених радника који су понижени у данашњој Србији и којима мора бити враћен материјалн статус и достојанство које су свагда у Србији имали учитељ, лекар, свештеник, сељак, судија и војник као темељи нашег друштва и државе. Они који нас лече, уче нашу децу, бране наше границе, хране нашу душу и тело морају бити поштовани у нашој држави.

ЗАШТИТА ПРЕЗАДУЖЕНИХ ПОРОДИЦА И СОЦИЈАЛНА ПОМОЋ ПОТРЕБИТИМА, посебно инвалидима и тешко болесној деци.

Ми говоримо у њихово име и увек ће моћи да нам се обрате сви они којима је зеленашки и неправедни банкарски, здравствени и социјални систем ударио на њихове породице. Ми ћемо бити њихов глас и живи зид између њих и оних који мисле да могу да деру кожу са леђа грађана Србије и сав профит згрћу за себе и износе у иностранство, било да су у питању стране банке, приватни извршитељи, домаћи тајкуни или незасити корумпирани политичари.

Удари које последњих месеци у медијима трпи наш патриотски блок са ДСС и групом најистакнутијих српских интелектуалаца јасно нам говори да смо на правом путу и да се уједињена патриотска опозиција враћа у Скупштину Србије након следећих републичких избора. Они добро знају да је сада последњи тренутак и шанса да нас зауставе.

Када се представници Двери први пут нађу за скупштинском говорницом ништа више на српској политичкој сцени неће бити исто. Власт се са разлогом плаши могућности да тада читава Србија слободно чује оно што Двери имају да кажу, и то посебно по питању економије, пољопривреде, просвете и здравства, питањима о којима нам је годинама забрањено да говоримо на великим београдским медијима са националном фреквенцијом – баш зато што када би грађани Србије чули шта имамо да кажемо по тим питањима не би имали дилему да је дошло до смене политичких генерација и да су се на нашој политичкој сцени појавили неки нови и млади људи, који никада нису били на власти, иза себе немају афере, нису купили дипломе, никада нису мењали своје погледе на свет и политички програм, и остали су у Србији да се боре за своје идеале – до победе!

Драги пријатељи и верни саборци,

Политичка мисао и реч Двери тек ће да одјекне Србијом, а идеје општег добра, родољубља, духовности, социјалне солидарности, поштења, домаћег економског интереса и породичних вредности поново ће завладати читавим светом па и Србијом. Ако Србија хоће да живи! Ако се Срби и грађани Србије нису предали! Ако се не плашимо ове банкротиране власти!

Ако нам је стало до наших породица и наше велике породице – Отаџбине Србије! А она је данас угрожена и овом небивалом мигрантском кризом, према којој наша власт има такав однос да нас све уводи у нови огроман ризик, директно угрожавајући нашу социјалну, здравствену и општу безбедност.

И да зато, на крају овог обраћања, и тим и сваким другим политичким поводом цитирам великог Црњанског који је у свом култном тексту „До тог мора доћиˮ пре тачно 80 година рекао: „Нек будем данас једини али сам уверен да ће нас скоро бити милионима који ће рећи: све је то лепо и красно, и част свакоме, али оставимо се небулоза. Погледајмо како ствари стоје са чисто српског интересаˮ.

Једино остварењу тих српских националних, државних и економских интереса служе Двери, и то је смисао нашег политичког постојања.

Како радили – тако нам и Бог помогао!

Говор Председника Двери Бошка Обрадовића на Првом редовном и изборном Сабору Српског покрета Двери, Краљево, 13. септембра 2015.

Извор: Двери