Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Радници Гоше су симбол напаћеног радништва у Србији!

0

БЕОГРАД - Радници шинских возила Гоша, који месецима штрајкују, окупили су се данас испред Владе Србије са захтевом да их неко прими и каже им шта ће бити са њима. Окупљени носе пароле „Фабрике радницима“, „Раднички протест“, „24.000 спорних приватизација“, „Плата - шта је то“, „Вратићемо отето“, а на почетку протеста са разгласа се зачула и Интернационала.

Лидер Двери Бошко Обрадовић подржао је данас раднике испред Владе Србије и за Курир ТВ истакао да плате морају бити исплаћене, као и да обавезе према држави морају бити измирене.

„Није спорно да је то приватна фирма, али је спорно да држава гледа са стране док тај власник не измирује обавезе. Ако држава сада не заштити тог радника, ко ће? Мора да нађе и законски начин на који ће се то решити, да ли је то одлазак у стечај, па наплата из имовине или неки други начин, али не може тај власник остати тајкун са новцем у џепу“, поручио је Обрадовић.

Он је додао да ће Народна скупштина већ у четвртак имати ванредно заседање и да Покрет Двери спрема сет измена и допуна постојећих закона којима жели да скрене пажњу на пљачкашке приватизације, оштећене раднике, купљене дипломе, порекло имовине политичара и тајкуна…

„Док то не испитамо до краја, пљачка никада неће бити окончана. Настављамо са својим «Двериликсом», неко коначно мора да проговори о криминалној хоботници и политичкој мафији која влада Србијом. Треба да ујединимо све политичке и синдикалне активности у заједнички протест против ове власти“, закључио је лидер Двери.