Прочитај ми чланак

Бошко Обрадовић: Посланичка питања влади претворила се у фарсу

0

Председник Двери Бошко Обрадовић оценио је да се институт посланичких питања Влади Србије "претворио у фарсу" у којој по његовим речима, министри нису одговорили ни на једно постављено питање.

Обрадовић је у писаној изјави навео да су само две од укупно осам опозиционих посланичких група јуче добиле прилику да поставе питања министрима.

„Медијима и јавности је промакао детаљ да је седница прекинута тачно у 19 часова након излагања председника Владе како не бих добио завршних два минута за коментар на који сам имао право по Пословнику после постављених питања, а који су искористили сви који су постављали питања пре мене. Делује нестварно али је то заиста тако да се владајућа већина плаши и краде чак и два минута за говор ; посланика опозиције“, навео је лидер Двери.

Оценио је да представници Владе нису одговорили на питања о француско-немачком споразуму за Косово, о војној вежби са чланицама НАТО крајем јуна на југу Србије и о евентуалном увођењу санкција Русији.

„Посебно неуверљиво делује обећање Владе да ће реновирати сва породилишта у Србији, а нису у стању да трудницама и породиљама обезбеде пристојан оброк, боље хигијенске услове и мање акушерско насиље због кога се велики број жена никада више не одлучи да има деце“, навео је Обрадовић.