Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ (ДВЕРИ): Вратити пензије на ниво пре смањења

0

bosko-obradovic-za-magazin-penzijaИзјава Бошка Обрадовића дата за магазин „Пензија”:

„Вратићемо пензије на претходни ниво и стварати услове да се пензија увећа сразмерно обнови економије земље. Чекање на лекарски преглед и медицинску услугу мора да буде у складу са годинама и здравственим стањем осигураника.

У Србији сви грађани морају бити здравствено осигурани и имати здравствену књижицу. Нико не сме да остане напуштен, гладан, без струје, грејања или воде. Бесплатна геронтолошка и волонтерска омладинска служба на терену бринуће се за најстарије чланове друштва.

Посебно ћемо обратити пажњу на самачка и старачка домаћинства. Такође, посебно ћемо се бринути о пензионерима на селу и подстицати повратак младих на село да би тамо заснивали породице и вратили се на своје дедовине – каже Обрадовић. Како каже, кључна мера са којом излазе пред пензионере је оснивање Капиталног пензијског фонда.

На тај начин извршићемо реформу пензијско-инвалидског система Републике Србије у циљу самоодрживости. Одузету имовину пензионог фонда вратићемо Фонду, а имовину рехабилитационих центара и српских бања пренећемо у својину Фонда. Тако ћемо обезбедити сигурност исплате пензија које неће зависити од државног буџета и иностраних кредита.

Уместо што је власт решила да штеди на пензионерима требало је да додатно опорезује стране банке у Србији које имају највеће каматне стопе у Европи. Требало је наплатити неплаћени порез свим тајкунима и додатно опорезовати најбогатије.”

Лидер Двери Обрадовић је за магазин „Пензија” објасниои  да ће Двери пратити рад и бити осетљиви на теме и питања које постављају удружења и синдикати пензионера и нагласио:

„Позивам пензионере да више не гласају за оне које који су рекли све што су имали и урадили све што су могли. Време је за смену политичких генерација, за неке нове и младе људе у српској политици.”

Како је додао, требало би омогућити пензионерима да по повлашћеним ценама учествују у културно-забавном животу.

„Пензионери су, а то је најважније, већ укључени максимално у живот заједнице тако што чувају своју унучад. Нема лепшег и важнијег посла када се дочека да се гледа како ти одрастају наследници. Када се томе дода и то да многа одрасла деца и унучад данас живе од пензионерских примања својих родитеља, деде или бабе, онда мислим да су пензионери принели све могуће жртве за добробит заједнице” је закључио Бошко Обрадовић.

Извор: Магазин Пензија (исечак)