Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ (ДВЕРИ) о ПРЕДСЕДНИЧКИМ ИЗБОРИМА: Биће неизвесно

0

– Било који председнички кандидат Српске напредне странке који није Александар Вучић имаће проблем да победи – изјавио је лидер Покрета „Двери” Бошко Обрадовић за Н-1, наводећи да су „Двери” спремне да се одрекну кандидатуре уколико се појави довољно добар заједнички кандидат патриотске опозиције.

(Фото СП Двери)

(Фото СП Двери)

– Вучић има проблем кога год да кандидује, ако се сам не кандидује. Није искључено да ће и сам да се кандидује ако му подаци јавног мњења покажу да његов кандидат има проблем да победи.

Он је навео да је његов утисак да ће се Вучић до последњег тренутка двоумити о томе ко је најбољи кандидат СНС-а и да ће до последњег тренутка бити неизвесно.

– Очигледно је да он (Николић) нема још подршку Александра Вучића. СНС ће се вероватно одлучити за краћу кампању. Председнички избори ће бити врло занимљиви и врло неизвесни, и може бити много изненађења – оценио је Обрадовић.

Говорећи о заједничком кандидату патриотске опозиције, он је истакао да то није једноставна идеја, али да нису затворени за то.

– Да би постојао заједнички кандидат, мора да постоји заједничка политика. То није тако лако. Мислим да би заједнички кандидат морао да буде ослобођен великих тема, него да се нађе фокус на тематику која је сада кључна. За данас је Србији кључно како повећати привреду, решити питање корупције, како решити проблем презадужених породица. Ако ту може да се нађе заједнички кандидат, „Двери” су спремне да разговарају – додао је он.