Прочитај ми чланак

БОШКО: Исти газда дао налог и прозападној опозицији да се не дира Вучић до…

0

Има ли још неко да му није јасно да искључиво Запад чува Вучића на власти да би завршио посао који је обећао око повлачења државе Србије са КиМ и заборава Републике Српске? Исти газда је дао налог и прозападној опозицији да се не дира Вучић док све не опосли већ други око њега?

Ово поручује лидер Двери Бошко Обрадовић и захтева да држава Србија тражи помоћ око Космета од Русије и Кине у Уједињеним нацијама.

– Колико месеци је требало председнику Републике да прихвати предлог Српског покрета Двери и државотворног блока патриотске опозиције да држава Србија затражи хитну седницу Савета безбедности УН на тему КиМ? Шта га спречава да се посебно обрати председницима Русије и Кине? – поставља питање Обрадовић.

Он је истакао да посебно забрињава ћутање актуелне власти у Београду која до сада ни на који начин није реаговала на потезе наметнутог колонијалног управника БиХ Кристијана Шмита.

– Република Српска и њено вођство нису проблем у БиХ и ни на који начин не угрожавају њен уставни и сваки други поредак. Управо су сарајевске власти и страни управник они који крше Дејтонски споразум и уставни поредак БиХ, непрестано покушавајући да Републици Српској одузму надлежности које јој припадају.

Изражавамо бојазан да је после прихватања француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово од стране председника Републике Александра Вучића, Република Српска следећа која ће бити остављена на цедилу.

Државотворни блок патриотске опозиције, на челу са Српским покретом Двери и Српском странком Заветници, диже свој глас у знак подршке Републици Српској и нашем народу који се бори за очување ове најмлађе српске државе без које нам нема живота на тим просторима и без које смо били вишеструки предмет геноцида у 20. веку. Позивамо све политичке актере у Србији, без обзира на наше идеолошке и политичке разлике, да се ујединимо око одбране и заштите Републике Српске и пружимо снажну подршку нашем народу са друге стране Дрине, која никада није била и неће бити граница већ кичма српског народа – рекао је Обрадовић.