Прочитај ми чланак

Бошко: Идем на Косово! Данас велики протест против Вучићеве издаје Косова!

0

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да Двери, заједно са Новом Демократском странком Србије, Покретом обнове Краљевине Србије и Заветницима траже оставку председника Србије Александра Вучића и ванредне изборе на свим нивоима.

Обрадовић је у саопштењу, поводом понуде председника Србије да опозиција прикупи 85 потписа посланика Народне скупштине и да ће расписати референдум за проверу његовог легитимитета, наводи да су све осим оставке и избора „Вучићеве медијске форе и фазони“ у којима они неће учествовати.

„Нека актуелна власт распише изборе на свим нивоима, што значи председничке, парламентарне, покрајинске и локалне у свим градовима и општинама, па да видимо шта грађани мисле о њиховој спремности да се одрекну Косова и Метохије, да уводе санкције Сирији, Белорусији и Русији, да приватизују ЕПС и да праве заједничке војне вежбе са НАТО пактом у Србији“, навео је лидер Двери.

Према његовим речима, ништа од тога није било у предизборном програму актуелне власти, па би нови избори били прилика да грађанима представе „своју нову политику пристајања на нове западне притиске и уцене“.

„Власт се још увек није изјаснила о овом нашем захтеву јер се плаши ванредних избора и свесна је пада рејтинга владајуће коалиције и раста подршке грађана патриотској и државотворној опозицији. Тај тренд ће се само наставити у будућности, а власт неће моћи да побегне од избора, ма колико то сада покушавала“, оценио је Обрадовић.

Он је подсетио да је разлог због ког „патриотска и државотворна опозција“ више од месец дана тражи оставку председника и премијерке „кршење Устава Србије због француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово“.