Прочитај ми чланак

БОШКО и ДВЕРИ из Ваљева дижу Србију: Почињу породичне шетње за спас народа! ВИДЕО

0

Покрет Двери започео је данас у Ваљеву кампању „Од породице до породице“ и најавио у наредне две недеље породичне шетње у Лесковцу, Лебану и Београду.

Том приликом је била организована конференција за медије, на којој се присутним новинарима обратио председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић, који је тада, између осталог, истакао:

– Данашњи Васкршњи понедељак и празник Светог Николаја Српског и Лелићког и Ваљевског је био један диван повод да нашу нову кампању како смо је ословили „Од породице до породице“, започнемо управо овде из Ваљева. Два су, по мени, кључна разлога. Пре свега, то је село Лелић и манастир Светог Николаја у Лелићу где почивају мошти Светог Владике Николаја Српског, највећег Србина после Светог Саве и дефинитивно највећа духовна и национална инспирација за рад Двери још од нашег оснивања пре 22 године.

Свети Владика Николај нас је научио неке најважније ствари о нашој вери, о нашој традији, о нашој духовности, о нашој нацији, о нашим националним вредностима и Двери и у свом политичком раду почивају на многим мислима Светог Владике Николаја и једна од њих веома важна је: „Човек изнад свега, а Бог изнад човека.“ Желели смо да овај Васкршњи понедељак буде симболички почетак једне нове кампање на српској политичкој сцени коју смо назвали „Од породице до породице“.

Наиме, ми сматрамо, с обзиром на велику и свеукупну цензуру која је присутна на великим београдским медијима, да ми не можемо више чекати нити да нам власт да некакву своју милост, нити да нам неке слободне и поштене изборе донесу европски посредници. Ми морамо да кренемо у народ, не чекајући више никога и ништа, у директан сусрет са грађанима, како и каже име наше кампање, од породице до породице и то крећемо од данас из Ваљева где ћемо разговарати са вашим суграђанима, обићи централне улице, обићи ваше кафиће, баште ресторана и у овој празничној атмосфери поделити наш материјал који се тиче управо наше кампање „ПРОМЕНА СИСТЕМА – СИГУРНОСТ ЗА СВЕ“ и породице на првом месту.

Ово је једна добра прилика и да најавимо прве следеће активности у овој кампањи, а то су три породичне шетње. Прва је у суботу 8. маја у Лесковцу, друга у понедељак 10. маја у Лебану и велика породична шетња у Београду одржаће се у суботу 15. маја од 15 часова испред Дома Народне скупштине Републике Србије.

Неколико је важних разлога зашто крећемо са породичним шетњама. Ми сматрамо да је породица најважнији део нашег друштва, да породица коначно мора да дође на прво место, да је потребно да ова држава подржава младе брачне парове, породице са децом, породице са више деце, али и оне бракове који немају децу, самохране мајке и очеве, старачка и самачка домаћинства, али у овом времену, времену пандемије, посебно породичне фирме, домаће привреднике и предузетнике, домаће пољопривреднике. Време је да престане ово фаворизовање и финансирање страних компанија од наших пара и да сва та средства буду усмерена у домаћу привреду и пољопривреду. Ми то зовемо економским патриотизмом, подвукао је Обрадовић.

А шта је лидер Двери рекао и у вези економског патриотизма, који је нажалост због свеприсутне загађености животне средине посебно актуелан у 21 веку, погледајте у видео прилогу.