Прочитај ми чланак

БОРКО (ЗАЈЕДНО ЗА СРБИЈУ): Национализоваћемо све што је отето народу!

0

Председник Левице Србије и један од оснивача Савеза за Србију Борко Стефановић изјавио је данас да након криминалне продаје ПКБ, режим иде још дубље у отимачину, јер уместо да исплата отпремнина радницима иде на име купца, платила је држава, и то од ионако мале суме од 105 милиона евра колико је добила од арапске компаније за ову сумњиву приватизацију.

То, наводи он, у крајњем збиру више но двоструко умањује цену за коју је продат овај национални ресурс.

Фото: savez-za-srbiju.rs

„За отпремнине радницима ПКБ је исплаћено 58 милиона евра од ионако мале суме од 105 милиона евра. То значи да је држава за цео ПКБ добила 47 милиона евра. То такође показује да смо хектар земље у ПКБ који се тржишно продаје за 15.000 евра, продали не за 4.200 евра, него за 2.000 евра“, објашњава Стефановић.

Стефановић истиче да Савез за Србију нипошто “није против исплате отпремнина радницима ПКБ, чак и у овако лошој и пљачкашкој приватизацији“, јер је, како наводи, „најважније сачувати раднике који су дизали ПКБ“.

„Међутим, не можемо да не обавестимо јавност да је режим СНС успео да ионако катастрофалну распродају националног ресурса какав је ПКБ учини још гором, те понизи Србију преузимајући на државу исплату отпремнина радницима на добијену ниску цену за ПКБ, уместо да је та обавеза пребачена на купца. Ово је још један доказ да је одлука Савеза за Србију да када дође на власт национализује све што је отето народу, више него оправдана и потребна“, закључује Стефановић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!