Прочитај ми чланак

Захуктава се: Скупштински одбор у понедељак расправља о увођењу санкција Русији

0

Одбор Скупштине Србије за спољне послове требало би у понедељак у 14 сати да одржи седницу на којој ће се после више месеци чекања разговарати о предлогу резолуције о усаглашавању спољне политике Србије са спољном политиком ЕУ и увођењу санкција Русији, сазнаје Данас.

Осим предлога који је поднео Борко Стефановић, председник овог одбора, на дневном реду би требало да се нађе и предлог резолуције Заветника, Двери, Новог ДСС и ПОКС о забрани коришћења једностраних санкција као инструмента спољне политике.

Ова седница требало би да буде наставак прекинуте седнице из децембра ове године, када је заменица председника Одбора Марина Рагуш, из редова СНС, предложила да седница буде одложена јер је пребрзо организована, те се посланици нису адекватно припремили.

Међутим, после допуне дневног реда, представници власти напустили седницу, па није било кворума за њен рад.

После прекинуте седнице загубио се и папир са мишљењем Министарства спољних послова о Стефановићевом предлогу негде на путу до Скупштине Србије, па чланови одбора нису могли да разговрају о томе.

Подсетимо, посланици Заветника, Двери, Новог ДСС и ПОКС су свој предлог резолуције предали још у октобру, док је Стефановић предао свој у новембру прошле године.