Прочитај ми чланак

Борко Стефановић: Одакле Поповић Ивковић стан од близу 200 квадрата?

0

Након јучерашње изјаве државне секретарке МУП-а Биљане Поповић Ивковић на оптужбе да поседује некретнине сумњивог порекла, реаговао је Борко Стефановић заменик председника Странке слободе и правде (ССП).

-Након што смо изнели јасне податке о имовинском стању државне секретарке МУП Биљане Поповић Ивковић, покушала је да нас демантује тако што је рекла да лажемо да јој се имовина увећала од када је на власти. Како је сама пријавила Агенцији за борбу против корупције, 30. 01. 2019. године у њеној имовини се налази нови стан од 193 квадрата, којег нема у претходним извештајима (30. 01. 2018. / 23. 11. 2017. / 21. 08. 2017. / 06. 10. 2016. / 25. 02. 2014.), наводи се у саопштењу.

FOTO: TVITER

Стефановић је нагласио да уместо објашњења како је стан у вредности од пола милиона евра купљен платом од 180 хиљада динара, Поповић Ивковић покушала то да прикрије ругањем њему.

-Госпођо Ивковић, не знам зашто се плашите да ће Вам неко стан узети па ми га нудите на поклон. Ми нисмо тражили Ваш стан, већ питамо одакле Вама новац да га приуштите. То треба да одговорите, а не да се изругујете, пре свега, полицајцима који такве станове не могу ни да сањају, рекао је Стефановић.

-Проблем и јесте што је сада имовина законита јер вас из Српске напредне странке нико не пита да објасните порекло. То ће се променити са променем ове власти ии увиђењем Закона о пореклу имовине који ће једнако важити за све, закључује Стефановић.