Прочитај ми чланак

Зарковић открио: Ко је сарадник Удбе, особа 1 или особа 2?

0

Преносимо вам текст новинара Миодрага Зарковића, који одлично објашњава актуелну ситуацију у Србији и на друштвеним мрежама:

Случај 1 – Борко Стефановић: године 2007. тајно одлазио у америчку амбасаду да са њима договара када ће ”Косова” да прогласи ”независност” а да то не поквари Тадићеву победу на предстојећим председничким изборима; године 2011. преговарао са Едитом Тахири о постепеној предаји Косова и Метохије, између осталог уговорио гранични прелаз између КиМ и остатка Србије, предао Приштини катастар; године 2013. као шеф посланичког клуба ДС подржао у Народној скупштини Бриселски споразум; никада није одговарао за било шта од набројаних кршења Устава и закона Србије, па је као слободан човек претучен у Крушевцу 2018. године, што је довело до вишемесечних уличних протеста у којима је, поред обичног народа, учествовала и безмало сва сорошевска и прозападна агентура у Србији.


Случај 2 – Дамњан Кнежевић: на Сретење 2023. ухапшен и претучен зато што је у говору, на скупу против одрицања од КиМ и прихватања суманутог евро-америчког плана, режиму поручио да отпор велеиздаји може да буде и више од уличних нереда; тренутно га ушивају у Ургентном, под полицијским надзором, пошто му је, заједно са Дејаном Златановићем, одређен притвор од 30 дана.
Шта мислите, кога по друштвеним мрежама масовно оптужују да је сарадник службе, особу 1 или особу 2?