Прочитај ми чланак

Борис Тадић: Апсолутна је неистина да преузимам ЛДП

0

boris-tadic1

(Фонет-Курир)
БЕОГРАД – Вест коју је лист Курир данас објавио о мом преузимању Либерално-демократске партије (ЛДП) је апсолутна неистина у свим својим наводима, поручио је данас почасни председник Демократске странке Борис Тадић и нагласио да никада није имао такву врсту договора са Чедомиром Јовановићем, нити је икада разговарано о тој теми.

Оваква информација представља произвољно нагађање медија које нема никакво упориште у реалности. У складу са тим, сва накнадна тумачења изведена из ове неистине су потпуно бесмислена, поручио је Тадић.

Моје будуће партијско политичко ангажовање свакако неће бити у форми преузимања ниједне друге политичке партије. Таква врста спекулација је не само неистинита, него и потпуно нелогична у својој основи, оценио је Тадић.

Тадић је поновио да вест коју је Курир објавио у целости нетачна.

Што се тиче мојих будућих политичких позиција и ангажовања, било у унутрашњој или у међународној политици, поштујући принципе транспарентности и правовремености, јавност ће бити обавештена онда када таква вест буде спремна за јавност, закључио је Тадић.

Курир: Чедомир Јовановић припрема терен да ЛДП преузме Борис Тадић

Борис Тадић, почасни председник ДС, биће ускоро за кормилом ЛДП! Како је Курир раније писао, Јовановић већ извесно време припрема терен да његово „чедо“ преузме Тадић, јер не жели више да се активно бави политиком и хоће да се посвети бизнису. Тадић би са собом у ЛДП повео и део чланова ДС, а како сазнајемо, у плану су и преговори са ЛСВ да се направи коалиција за наредне републичке изборе чији би вођа био такође Тадић.

– Јовановић озбиљно размишља да препусти странку Тадићу јер хоће да се посвети бизнису. „Агропослови“ одлично послују, бизнис се шири и реч је о великом новцу, а недавно је купио и преостале акције фирме „Силос“ из Ковина и жели да буде у тој сфери сто одсто – каже извор Курира и додаје: 

– Чеда очекује и да ће неки људи из ДС прећи у ЛДП с Тадићем, а постоји и идеја о коалицији са ЛСВ за изборе, а Тадић је већ виђен и за лидера тог блока.

Наш извор још додаје да Јовановић неће сасвим напустити странку.

– Јовановић би имао неку пасивну функцију, рецимо, био би почасни председник и давао би савете руководству – додаје наш извор.