Прочитај ми чланак

БИВШИ МИНИСТАР ИСПРОЗИВАО ГЕНЕРАЛА Гури, ко је „зољама” гађао лешеве?!

0

Бивши министар српске полиције Драган Јочић и генерал Жандармерије Горан Радосављевић Гури ушли су у отворен рат у којем један другог оптужују за највеће злочине почињене у време њихових мандата, као што су паљење Амбасаде САД, случај браће Битићи и убиства албанског становништва.

2

Бивши министар српске полиције Драган Јочић и генерал Жандармерије Горан Радосављевић Гури ушли су у отворен рат у којем један другог оптужују за највеће злочине почињене у време њихових мандата, као што су паљење Амбасаде САД, случај браће Битићи и убиства албанског становништва.

Некадашњи министар унутрашњих послова Драган Јочић упутио је реаговање поводом навода генерала Горана Радосављевића Гурија у интервјуу датом недељнику „Експрес”, а у којем је бивши генерал Жандармерије изнео тврдње да Јочић, из њему непознатих разлога, није благовремено спречио паљење џамије и америчке амбасаде у Београду, иако су му дате информације.

Такође, у спорном тексту се наводи да је Јочић дао налог за обављање информативног разговора у вези са генераловим односом са официрима из америчке амбасаде, као и у вези са његовом повезаности са организовањем терористичког акта убиства председника Владе Војислава Коштунице.

Коштуничин министар полиције Драган Јочић реаговао је на тврдње Радосављевића за „ин4с.нет”, коме је поставио неколико веома тешких питања.

Он је Гурија питао зашто је и за чији рачун Србија компромитована и зашто је посрамљена часна борба српске полиције против терора косовских Албанаца? Зашто су српске полицијске касарне надомак Београда (Батајница), али и у унутрашњости земље тајно, у „прљавим акцијама подметања“ претваране у масовне гробнице полузакопаних косовских Албанаца који су страдали ко зна где и ко зна како?

Ко је гурао хладњачу пуну лешева косовских Албанаца страдалих ко зна где и како у дунавске плићаке код Текије? Ко је сурвавао неотежану хладњачу у Перућко језеро? А ко је ту хладњачу потапао „зољама” (ракетним бацачима) тако да су лешеви сатима пливали по језеру наочиглед мештана и свих који су туда пролазили?

„Било би корисно, али и праведно помоћи у коначном разрешењу случаја убиства браће Битићи, америчких држављана и добровољаца у терористичкој ОВК, случаја којим америчка администрација мучи сваку српску владу, од Коштуничине, па до Вучићеве, у врло пробраним политичким моментима, било да су то избори код њих или преломни тренутци код нас”, навео је Јочић.

Бивши шеф српске Жандармерије Гури Радосављевић није одговарао на наше позиве и поруке како би прокоментарисао тврдње бившег човека од поверења Војислава Коштунице.

Јочић сумњао да хоћу да убијем Коштуницу

Генерал Радосављевић између осталог тврди и да је генерал Мирков добио наређење од Јочића да га позове на информативни разговор и да ме пита: „Да ли сам вођа терористичке организације која хоће да убије Коштуницу и изврши државни удар? Какав је мој однос с официрима из америчке амбасаде? Кад сам та питања видео, мислио сам да је нека скривена камера или тако нешто.