Прочитај ми чланак

„БИТКА ЗА БЕОГРАД“: Главна тачка сукоба – за и против Вучића

0

Главна тачка сукоба и у предизборној кампањи у Београду је да ли си "за" или "против" Вучића а све остале теме, попут бесплатних уџбеника, вртића, шеталишта су само једна врста "фолклора", оценио је новинар Зоран Пановић.

Што се стиде да подржавају СНС?

– Ти бесплатни уџбеници, вртићи, шеталишта, то је једна врста фолклора којом се иде на изборе, али главна тачка сукоба је „За“ и „Против“ Вучића, а успут мораш да причаш и о осталом – рекао је Пановић за Н1 и додао да Александар Вучић мора да се укључи у кампању Српске напредне странке ако желе да победе на изборима у Београду.

– Изборе за СНС мора добити Вучић, јер странка нема капацитета да се он дистанцира од кампање. Он је у кампањи и то је јасно – рекао је Пановић.

Он је критиковао људе који се налазе на страначким листама а који дају изјаве у медијима као да се стиде што су на тим листама.

– На листи сте јер подржавате програм СНС-а, што се стидите? То стално неко цинцулирање да неко није то што јесте… – рекао је Пановић.

Говорећи о опозицији, Пановић каже да ће странке демократске опције у Београду бити међусобна конкуренција.

– Ма колико опозиција била блиска, они у систему „политичког дарвинизма“ морају једни другима да одузимају бираче. То ће бити „битка за плен“, јер они деле исте бираче, не могу ићи на бираче радикала…Ту ће бити жестоке конкуренције, избори ће на неки начин, показати ту репрезентативност опозиције – изјавио је Пановић.

Пановић, који је и члан Управног одбора РТС-а, рекао је да на том јавном сервису треба да има „више опозиције, више критичког мишљења и више дијалога“.