Прочитај ми чланак

БЕЛИ КОД ТЕШЕ ОТКРИО да ли ће да сарађује са напредњацима у Београду! (ВИДЕО)

0

Гост емисије "Интервју" био је господин Лука Максимовић, познатији као Љубиша Прелетачевић Бели, друштвени активиста и медијски стваралац, који је на основу једне од акција критике политичког система постао и "за озбиљно" политичар и кандидат за председника Србије на председничким изборима 2017.

Од 2016. вођа је политичког покрета у Младеновцу „Сарму проб’о ниси“. На локалним изборима 2016. у Општини Младеновац, освојио је други број одборничких места (после СНС-а) са 21% освојених гласова, са својом листом Бели — Само јако! (освојивши 13 од 55 одборника).

Освојио је велики број гласова, иако је његова кампања замишљена као сатира и пародија на српске политичаре и политички систем у Србији изазвала велику пажњу домаћих, али и поједних светских медија. Био је трећепласирани на председничким изборима 2017. године са 9.6% освојених гласова.

Носилац је листе „Љубиша Прелетачевић БЕЛИ – Зато што волимо БЕЛОВГРАД“ на изборима у Београду који ће се одржати 4. марта 2018. године. Препоручујемо да погледате цео интервју и сазнате више о бројним занимљивим темама.