Прочитај ми чланак

БАСТАЋ: Весић на грађане послао приватне батинаше (ВИДЕО)

0

Председник београдског одбора Странке слободе и правде Марко Бастаћ затражио је од полиције да хитно утврди ко су “Весићеви батинаши” који су јуче физички насрнули на грађане окупљене испред галерије Прогрес, где је одржана промоција књиге заменика градоначелника.

“Од полиције тражимо да помоћу камера идентификује лица која су вређала, нападала и тукла окупљене и да утврди ко и како је те људе ангажовао. Уколико полиција то не уради, јасно је да држава не постоји и да грађани морају сами да нађу начин да се заштите од криминалног режима“, навео је Бастаћ у писаној изјави.

Како је Бастаћ истакао, у галерији Прогрес окупило се “изабрано друштво: Сима Спасић, Ксенија Вучић, Беба Поповић, Миша Вацић, Никола Селаковић, Анђелко Вучић и други”, а изостали су “оправдано прави аутор књиге Иван Радовановић и неоправдано градоначелник”.

Странка слободе и правде јуче је испред галерије Прогрес организивала изложбу са фотографијама раскопаног Београда и приказима штетних пројеката градске власти. Убрзо су се окупили и грађани који су звиждањем и узвикивањем изражавали незадовољство против заменика градоначелника, а приликом Весићевог изласка из галерије његово обезбеђење физички је насрнуло на окупљене, навео је Бастаћ.