Прочитај ми чланак

На протесту опозиције у Бањалуци вијори се и застава СНС-a

0

Александар Вучић је и на други протест опозиције против изборне крађе у РС и БиХ и Додиковог режима, послао своје ботове аутобусима, које је полиција заустављала и легитимисала на улазу у Бања Луку. Осим тога, међу демонстрантима су виђени и они који су поносно витлали заставама Српске напредне странке.

„У поподневним часовима, у складу са законом прописаним овлашћењима, полицијска управа Бања Луке вршила је контролу организованог превоза путника и одбацујемо злонамерне коментаре појединих медија да се ради о ‘малтретирању’“, саопштено је из МУП РС.

Подсетимо, грађани Републике Српске су се окупили на другом протестном скупу у Бањалуци у организацији опозиције, који је почео у 18 часова. Окупљени грађани су затим кренули у протестну шетњу.

Према проценама опозиционих медија, незадовољних грађана је било више него на прошлом протесту, када је било око 30.000.

Великом броју присутних обратила се Јелена Тривић и поручила да изборна пљачка неће проћи, а демонстранти су најчешће скандирали „Миле лопове“.

„Уместо што траже од мене да признам мафијашку пљачку, ви сте им вечерас поручили шта да раде. Одлазите, народ вас неће. Ако пустите пљачку на дан избора, како да очекујете да не буде корумпирано здравство, образовање? Како да игде буде добро, ако се зачне корупцијом, мафијом, батинашима. Раселили су трећину становништва, знам да има многих који желе промене. Народ има право на фер и поштене изборе, а не купљене, покрадене, мафијашке“, поручила је на вечерас у Бањалуци Јелена Тривић.

Oна је поручила да се народ неће повући са улица.

„Повући се нећемо, то да знате, стати нећемо! Кључно у реченици жене која ми је уписала нулу уместо гласова је то што каже да је добила инструкције. Од кога?! Није њима то пало на памет самима, од неког су добили инструкцију. Када одбранимо изборну вољу, биће нам боље све друге дане у години“, додала је.

За крај је представила два захтева.

„Имамо два захтева – од ЦИК тражимо поновно пребројавање гласова на свим местима у целој РС и анализу и експертизу свих белих листића. Од правосудних институција тражимо да изврше истрагу против свих лица која су у изборном процесу прекрајала изборну вољу грађана. Морају се казнити извршиоци тога, а посебно њихови налогодавци. Ово су захтеви који ће се допуњавати у зависности како буде текао овај процес. Ми ћемо на све начине тражити да се све ово уради како треба, ништа не тражимо осим истине и морамо да извршимо притисак, јер институције раде само када вршите притисак. Ако га не вршите, они леже и само рука од руку и готово. Овај пут неће бити тако, истрајаћемо“, закључила је.