Прочитај ми чланак

Бастаћ се огласио након што га је Ђилас сменио

0

Први човек општине Стари град и дојучерашњи председник београдске организације Странке слободе и правде Марко Бастаћ каже је обавештен о томе да смењен са страначке функције, али да још увек чека званично образложење те одлуке. Тврди и да нема било какавог доказа о његовом учешћу на предстојећим изборима на било који начин.

“Мени је потпуно бесмислено да може да постоји моја листа на којој ја нисам кандидат. Не знам да ли се ико икада на тај начин кандидовао било где у свету, а не у Србији. Шта значи кандидатура неке листе на којој нема мог имена, не видим какве то везе онда има са мном. Може да се провери ко учествује на изборима и да нигде нема мог имена и презимена”, каже Бастаћ за наш портал.

Одлуку о распуштању Општинског одбора странке у Старом граду, као и његово смењивање Бастаћ не жели да коментарише док не добије званично образложење странке.

“То су унутарстраначке приче и није за јавност, сачекаћу прво да добијем одлуку странке”.

Подсетимо, јуче је Нова.рс сазнала да је лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас распустио Општински одбор ССП на Старом граду на чијем челу је био Марко Бастаћ, а да је као поверника именовао Борка Стефановића.

Касније је Странка слободе и правде потврдила да је распустила одбор на Старом граду, јер су, како су навели, поједини чланови супротно одлукама странке о бојкоту избора “на свим нивоима били укључени у изборне радње које су резултирале предајом листе ‘Чувари Старог града – Уједињена опозиција’”.

“Одлука о смени Бастаћа донета је јер није спречио активности због којих је општински одбор распуштен. Циљ нам је да додатно ојачамо градску организацију и припремимо се за превремене градске изборе за које ћемо се изборити заједно са грађанима. Изборе на којима ћемо победити Весића и ниегову екипу која већ годинама малтретира Београђане”, саопштила је ССП.

Како су навели, Странка слободе и правде је чврсто опредељена за бојкот на свим нивоима и “сви који на било који начин учествују у лажним изборима не могу бити њен део”.

Странка слободе и правде је у оквиру Савеза за Србију и бојкотује предстојеће изборе.