БАСТАЋ ИМА ДОКАЗЕ: Преко Америке перу и краду новац – Весић мора да падне ВИДЕО

0

Заменик градоначелника Београда Горан Весић био је од новембра 2013. до маја 2014. истовремено секретар привремених органа Београда и директор оф-шор фирме која ја пружала услуге јавним предузећима, објавио је данас потпредседник Странке слободе и правде и председник општине Стари Град Марко Бастаћ.

Он је додао да је фирма која је регистрована у Делаверу у Америци стопостотни власник фирме која је обављала многе послове маркетинга и односа са јавношћу за државна предузећа, док је Весић био њен директор.

„Неки од клијената су Агенција за осигурање финансирања извоза, Управа за јавне набавке, Агенција за безбедност саобраћаја, ФЛ Црвена звезда, Лука Београд, Друштво судија Србије и Ватерполо савез Србије“, истакао је Бастаћ на конференцији за новинаре испред Скупштине града.

Он је питао надлежне како је могуће да држава дозволи сарадњу са оф шор компанијом, ко је власник фирме и ко је поставио Весића за њеног директора. Бастаћ је новинарима поделио извод из Агенције за привредне регистре у којем пише да је фирма Интернатионал цоммуницатионас партнерс ДОО променила законског заступника у новембру 2013. године и уместо Оливере Милошевић уписан је Горан Весић који је наведен и као директор фирме.