Прочитај ми чланак

Русија има доказе: Терористи добијали новац из Украјине

0

Истрага је потврдила податке да су извршиоци терористичког напада на Крокус сити хол примили значајне количине новца и криптовалута из Украјине, наводи Телеграм канал руског Истражног комитета.

„Први резултати истраге у потпуности потврђују плански карактер акција терориста, пажљиву припрему и финансијску подршку организатора злочина. Као резултат рада са приведеним терористима, проучавања техничких уређаја одузетих од њих и анализе информација о финансијским трансакцијама добијени су докази о њиховој повезаности са украјинским екстремистима“, наводи се у саопштењу.

Како се истиче, истрага располаже потврђеним подацима да су извршиоци терористичког напада примили значајне количине новца и криптовалута из Украјине, који су коришћени за припрему злочина“.

Поред тога, идентификован је и приведен још један осумњичени, умешан у шему финансирања тероризма. Истрага ће поднети захтев суду за његово притварање.

Раније је директор ФСБ Александар Бортников саопштио да прве информације добијене од ухапшених у случају терористичког напада у Крокус сити холу потврђују украјински траг. Према његовим речима, терористички напад је био од користи западним обавештајним службама и Украјини како би дестабилизовао ситуацију у Русији и посејао панику у друштву.