Прочитај ми чланак

БАСТАЋ: Брнабић доказала намеру власти да се силом обрачуна с неистомишљеницима

0

Премијерка Ана Брнабић, која ће остати упамћена по томе што је у њеном мандату Србија и званично постала окупирана земља, опет се бави блаћењем опозиције и дигитализацијом података, изјавио је Марко Бастаћ, председник београдске општине Стари град.

Реагујући на премијеркин говор у суботу, на митингу у оквиру кампање Александра Вучића „Будућност Србије“, Бастаћ је рекао да је Брнабић за то једино и овлашћена од Александра Вучића, који ју је поставио за председницу Владе као израз захвалности за прикривање криминала напредног клана, наведено је у његовој изјави прослеђеној медијима.

„У последње време она је почела да верује у ту обману, па се чак и представља као председница Владе коју о њеном послу информишу на седницама главног одбора странке чији није ни члан. Да је ово нормална земља, неко би се изненадио. Али ми већ седам година живимо у времену лажи и обмана. И ништа нас не може изненадити“, наводи Бастаћ.

Ипак, по његовим речлима, „треба примити к знању да је госпођа Брнабић Ана, председница Владе, без легитимитета претила грађанима полицијом“.

„Извињавала се гласачима Српске напредне странке доведеним у нови државни ријалити ‘Будућност Србије’, што није полицију послала на грађане који већ више од четири месеца протестују у више од 100 градова Србије. Ово је и коначан доказ намере ове криминализоване, нестручне и бахате власти, да се силом разрачуна са неистомишљеницима“, оценио је Бастаћ, назвавши премијерку „првим фикусом Србије“.

„И нека сте госпођо Брнабић рекли то што сте начули по ходницима странке којој не припадате. Сада је бар све јасно. Ви би сте да кризу у коју тонете решите злоупотребом полиције. Од данас сте директно ви одговорни за свако насиље полицајаца у униформи или у цивилу“, изјавио је Бастаћ.

По његовој оцени, Брнабић је одговорна за насиље Комуналне полиције, и за, како јер рекао, Зељине батинаше.

„Од те одговорности вас неће сачувати ни Александар Вучић, ни СНС. А за Стари град не брините, дигитализација није приоритет. Приоритет је да заједно са грађанима зауставимо уништавање градског језгра и девастирање културно историјског наслеђа у режији Изногуда, вечитог заменика Весић Горана“, казао је Бастаћ.

Брнабић је у суботу на митингу у Пожаревцу изјавила да „Бастаћ руши и разграђује онио што ми градимо“ и да је Стари град „једина општина у Србији где грађани морају да скупљају папире и носе их од шалтера до шалтера и која каже да није имала капацитет да ради у интересу грађана“.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!