Прочитај ми чланак

БАШ ЗАБОЛЕ ПУТИНА шта ће да раде Хрвати!

0

Коректну оцену Хрвата - њиховог понашања и њихових страхова, карактера и намера, дао је бошњачки академик Мухамед Филиповић, изјавивши да "Хрвати имају намеру да буду некаква значајна чињеница у светском политичком животу", а да не могу јер "једноставно немају ни морални ни психички капацитет". Али, осим искрености, бошњачки академик био је и духовит кад се осврнуо на намеру да хрватски војници буду послати на границу с Русијом.

Фото: Ројтерс

Фото: Ројтерс

Коректну оцену Хрвата – њиховог понашања и њихових страхова, карактера и намера, дао је бошњачки академик Мухамед Филиповић, изјавивши да „Хрвати имају намеру да буду некаква значајна чињеница у светском политичком животу“, а да не могу јер „једноставно немају ни морални ни психички капацитет“. Али, осим искрености, бошњачки академик био је и духовит кад се осврнуо на намеру да хрватски војници буду послати на границу с Русијом.

Хрватска агресор

Филиповић је изјавио и да је Хрватска била агресор на БиХ, као и да су изјаве хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић у Канади незреле и дипломатски непримерене.

– Хрватска је била агресор на БиХ, а сада се јавља хрватска председница која налази нама мане и броји нам крвна зрнца – рекао је Филиповић за ТВ1.

Нису у Српској идиоти

Бошњачки академик сматра бесмисленом тврдњу да Русија наоружава Републику Српску и да је то опасност по Хрватску, преносе „Независне“.

– Па нису ни у Републици Српској идиоти, они воде једну политику која се не може свиђати некоме, али свакако неће водити самоубилачку политику – истакао је Филиповић.

Страх од повратка 200.000 протераних Срба

Он је додао да се Китаровићева, или они који воде хрватску политику, плаше повратка 200.000 Срба протераних из Хрватске. Филиповиц́ је оценио да Китаровићева вероватно сматра да су овакви иступи Европи прихватљиви.

– Вара се у томе што не разуме да је Европи пре свега стало до добрих односа са Русима, па и са Србима и да Европа веома добро и веома интензивно ради да Срби уђу у ЕУ – навео је Филиповиц́.

Залете се мува на слона

Он сматра да је комична и изјава Китаровићеве да ће да пошаље војску на границу с Русијом, као и изјаве премијера Хрватске Андреја Пленковиц́а у Кијеву.

– Баш је Путина ујела муха шта ће Хрвати! Једном су Хрвати ишли на Црно море, ратовали против Русије, па се зна како су се провели – додао је Филиповић.

Китаровићева је за часопис „Дифенс њуз“ изјавила да је БиХ политички нееманципована и нестабилна земља, у којој се ислам мења и постаје радикализован.