Прочитај ми чланак

БАБИЋ ОТПИСАН?! Можда сад добијемо снимак са наплатне рампе?

0

Доскорашњи директор "Коридора Србије" Зоран Бабић остао је без те функције, а заванично је потврђено да ће на његово место доћи дојучерашњи министар рударства и енергетике Александар Антић. Да ли ће Бабић добити неку другу функцију или ово значи да је Вучић одлучио да га прецрта, након чега би се евентуално сазнала истина о погибији Станике Глигоријевић на наплатној рампи "Дољевац"?

Подсетимо, у саобраћајној несрећи која се догодила 31. јануара 2019. године, а у којој је учествовало возило предузећа „Коридори Србија“, живот је изгубила Станика Глигоријевић из околине Књажевца, док је повређено још петоро људи.

Фото: Н.С.

Информација да је службени аутомобил у којем се налазио директор Коридора Србије Зоран Бабић пробио наплатну рампу јер се, уместо да успори, кретало брзином од чак 93 километра на сат – изазвала је бројне осуде у јавности.

Његовом возачу се суди за ту несрећу, али остаје, међутим, нејасно где је за то време био Зоран Бабић.

Доскорашњи директор „Коридора“ тврди да је спавао на задњем седишту, да није био на месту сувозача, а категорички је одбацио и спекулације да је можда он управљао возилом, иако снимак никад није у потпуности погледан.

Према речима председника Србије и СНС Александра Вучића, који је по ко зна који пут прекршио уставна овлашћења и умешао се у посао тужилаштва, погледао је цео снимак са наплатне рампе на којем недостају кључна два минута која никад нису изашла у јавност.

Вучић је казао да је снимак крајње узнемирујућ и да ће га показати породици покојне Станике Глигоријевић уколико желе да га погледају.

Ипак, остаје нејасно, нити је ико видео да ли је Бабић за време несреће заиста спавао на задњем седишту, да ли је био на месту сувозача, у гепеку, на крову… Или је евентуално возио аутомобил како многи спекулишу, додуше без доказа, али нешто је очигледно сумњиво док целокупан снимак никада није обелодањен.

Бабић је добио наследника на месту директора „Коридора Србија“, а само је у Вучићевој глави да ли ће му дати неку другу функцију или му неће дати ништа, као и то да ли ће коначно аминовати да се објави снимак са наплатне рампе „Дољевац“, како би се заиста видело где је Зоран Бабић био у тренутку несреће.

Уколико је све чисто, уколико нема шта да се сакрије, нема разлога да се снимак не објави, а свакако је додатно сумњиво то што ни до сада видео запис који решава мистерију, није угледао светлост дана.