Прочитај ми чланак

АНТИЋ О ПОБЕДИ СНС НА ЛОКАЛНИМ ИЗБОРИМА Опозиција да се уједини; ЕУ да је срамота

0

Општински избори у Пећинцима, Мионици, Костолцу, Неготину и Прешеву обележени су срамотним злоупотребама и притисцима на бираче, а за такав развој догађаја одговорност сноси влада чије је оличење председник републике и СНС Александар Вучић, изјавио је данас председник Напредног клуба Чедомир Антић.

Према његовим речима, парадоксално је да управо режим који је на власт дошао након што је указао на, како је касније доказано непостојеће изборне злоупотребе, уводи праксу насиља и притисака, какви нису виђени још од времена изборних крађа Слободана Милошевића.

Антић је оценио да су избори у Пећинцима показали праву природу и указали на будућност коју Вучић и његова партија спремају Србији и додао да је срамотан изостанак реакције Европске уније.

Извесно је да је у току успостављање ауторитарног режима у Србији. Баш као и 1996. и 2000. године, њега може да спречи јединствен отпор народа, а погрешном се показала одлука Демократске странке и неких других опозиционих странака да, упркос јасним наговештајима изборних злоупотреба, изађу на овакве изборе, навео је Антић у писаној изјави.

Он је позвао вође странака демократске опозиције да одбаце себичне интересе и сујете и да се уједине, како би Београд, бастион српске демократије, био одбрањен на изборима наредне године.