Прочитај ми чланак

Амбасадор САД: Нисам срећан због ослобађања Ковачевића

0

БЕОГРАД – Амерички амбасадор у Србији Мајкл Кирби изјавио је данас да није срећан што је Миладин Ковачевић амнестиран, али да разуме ситуацију у српским затворима у којима има превише затвореника.

„Ако ме питате да ли сам срећан што се Миладин Ковачевић нашао раније на слободи, нисам срећан, а ако ме питате да ли сам свестан да Србија има превише људи у затворима, свестан сам и разумем ситуацију“, нагласио је Кирби током посете Војно медицинској Академији.

Он је додао додао да се Американцима није допало то што је Ковачевић пребио Американца, као што се ником у Србији не би допало пребијање неког из Ниша или Новог Сада.

Миладин Ковачевић, који се налазио на издржавању казне од две године затвора због бруталног пребијања америчког држављанина Брајана Штајнхауера 2008. године у САД, пуштен је у понедељак из затвора у Сомбору.

Ковачевић је пуштен на основу решења Првог основног суда у Београду, пошто је испунио услове за умањење казне по Закону о амнестији.

Он је казну почео да издржава почетком 2010. године, а претходно је био два месеца у притвору у Београду и месец дана у Америци, што му је урачунато у казну.

Ковачевић је практично одслужио целу казну, а из затвора је изашао свега неколико дана пре истека пуне казне.

 

(Танјуг)