Прочитај ми чланак

Александар Вучић и напредњаци примили пуну подршку министра Курца

0

aleksandar-vucic-sebastijan-kurc-foto-tanjug-1393409983-452077

БЕЧ – Министар иностраних послова Аустрије Себастијан Курц честитао је данас лидеру Српске напредне странке Александру Вучићу на „убедљивој победи“.

„У тој победи видим јасан налог грађана Србије да се доследно настави курс приближавања ЕУ који заступа СНС. Такође улози фактора стабилности у региону, који је Србија протеклих година заузела, која има за циљ развој добросуседских односа са свим суседима, тиме је добила подршку грађана“, оценио је Курц у саопштењу.

Шеф аустријске дипломатије је подвукао да ће Аустрија и даље подржавати приближавање ЕУ, указујући да је процес европске интеграције Србије у интересу ЕУ и читавог региона западног Балкана.

Истовремено је нагласио да нормализација односа Београда и Приштине мора, новим енергијом, бити настављена са обе стране, а досадашњи резултати охрабрују, али остаје још доста тога да се уради.

Курц је изразио задовољство што ће и даље посланици три мањинске странке бити у скупштини, указујући да је заштита права мањина једна од основа ЕУ.

Он је додао да је одржавање избора без проблема охрабрујући сигнал европског приближавања.

Према његовим речима, веома је битно да се што пре спроведу најављене од будућег премијера економске реформе, које ће користити грађанима, а уједно и подстаћи хитно потребне инвестиције.

„Аустрија је највећи страни инвеститор у Србији и модернизација и реформа привреде ће пружити прилику за даље аустријске инвестиције“, поручио је Курц додајући да и тиме обе стране имају користи.

 

(Танјуг)