Прочитај ми чланак

Абазовић: Експертска влада до 8. новембра

0

На данашњем састанку мандатара Здравка Кривокапића са представницима коалиција „За будућност Црне Горе“, „Мир је наша нација“ и „Црно на бијело", договорен је концепт експертске владе.

То је казао лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић након састанка.

Dritan Abazović Foto: Printscreen/YouTube/Televizija Pljevlja

Абазовић је рекао да би мандатар ускоро требало да саопшти имена кандидата за министарске функције И да ће Влада бити формирана до 8. новембра.

Мандатар Здравко Кривокапић огласио се на Твитеру после састанка лидера победничких коалиција.

“На данашњем састанку лидера победничких коалиција потврђен је наш ранији договор о избору експертске владе коју ће подржати три коалиције које су победиле на Парламентарним изборима. Наредних дана упознаћу странке са мојим предлогом кандидата за министре у експертској влади.”

Састанку су присуствовали лидери Нове српске демократије Андрија Мандић, Демократске народне партије Милан Кнежевић, Покрета за промене Небојша Медојевић, Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић, Демоса Миодраг Лекић и Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић. Састанку је присуствовао и потпредсједник Демократа Момо Копривица и извршни директор УРЕ Зоран Микић.

Састанак је почео минутом ћутње због смрти митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

На заједничком састанку би, према незваничним информацијама, требало да расправе проблеми око тога коме ће припасти министарско место у Министарству унутрашњих послова на које сада право полаже Нова српска демократија, а захтева га “Црно на бијело”, намера мандатара да провери квалификованост кадрова непристајањем да олако прихвати имена које би му партије доставиле.