Прочитај ми чланак

Бура у Скупштини: Дритану би да запуше уста! Да не прича о Скај апликацији (ВИДЕО)

0

"Грађани ће тек видети многе ствари, чак везано и за неке политичке догађаје", поручио је лидер Грађанског покрета УРА и бивши премијер Дритан Абазовић и рекао да му је драго што је Скај апликација "отворена".

„Да није било отварања Скаја, не бих био толико видљив. Највећи сам подржавалац транспарентности, да се говори јавно. Они су сад на Одбору донели одлуку о саслушању (случај „До Квон“), а нису звали човека на кога се то односи – бившег премијера. Сад имамо нову аферу (случај „Цамгоз“), тврдим да је корупција у питању. Коме је интерес да то заташка? Мени није“, навео је на седници Скупштине.

Абазовић тврди да је било људи који су хтели да „контаминирају Скај“.

„Не знам хоће ли тужилаштво доћи до њих. Али, да релаксирам грађане – све оригинале има и ЕУРОПОЛ“, додао је.

Посланик Демократске партије социјалиста (ДПС) Јевто Ераковић, рекао је да та странка инсистира „на потпуном разоткривању Скај апликација“.

„Чули смо од г. Абазовића да је дошло до компромитације Скај апликације, на примеру на који сам навео, што нас доводи у дилему да ли ово што читамо у медијима има релевантност коју заслужује. Због тога што Скај апликација има првенство објављивања у повлашћеним медијима, ЕУРОПОЛ је потпуно зауставио достављање нових Скај преписки. И то је право питање за тужилаштво – ко има привилегију да прије адвоката и осумњичених објављује Скај апликације? Желимо да јавност буде потпуно информисана – и ко је у изборној ноћи спремао арсенал оружја, да се реше афере о којима је говорио г. Абазовић. Али и да се реше друге афере, као што је трајект, Жељезара…“, додао је.