Прочитај ми чланак

„1 од 5 милиона“: Студенти однели прву победу и јасно је да то љути власт

0

Удружење "Један од пет милиона", коментаришући дешавања у Ректорату последњих дана и реакције функционера власти на њих, саопштило је да власт "боли и љути" што су студенти "однели своју прву победу" у последњих седам година "мрака и талачке кризе".

„Разумемо да боли када се нешто реши мимо вас и тога ‘да се ви питате’ и када ваши притисци не дају резултат, али и разумемо бол коју вам је нанела победа студената да вредност дипломе не буде цена њеног штампања, куповине или крађе, већ да њена вредност буде рефлексија знања особе која је стекла“, наведено је у саопштењу.

Izvor: 1 od 5 miliona

Удружење је истакло да Универзитет вреднује студенте који имају знање и поштено стичу дипломе, а академске крађе оштро санкционише, и то највише љути владајућу странку.

„Извините што мислимо својом главом. Ево, још једном стварно извините што смо однели победу а што вас ништа нисмо питали, а ви се јављате из дана у дан. Стварно извините што смо се изборили за аутономију Универзитета и срушили ваше нечасне академске снове“, поручили су студенти.

Парафразирајући изјаву председника Александра Вучића, студенти су се „извинили и Ђури што је послао функционере и активисте Српске напредне странке да их батинају, што 10 месеци протестују, па о томе обавештавају ЦНН, ББЦ и други страни медији, а РТС ћути као да га је тај исти Ђура тукао по финансијама“.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!