Прочитај ми чланак

Министре Недимовићу, нека вам преседне сваки еспресо који попијете!

0

Изјава министра пољопривреде Недимовића да “скок цене уља на месечном нивоу није ни пола еспреса у кафићу” врхунски је безобразлук, али и слика и прилика однарођеог функционера који појма нема и није га брига како данас живи просечан грађанин Србије.

Министар пољопривреде очигледно не зна и није га брига што просечна пољопривредна пензија износи свега 11.881 динар месечно. Није га брига што 300.000 пензионера прима мање од 15.000 динара месечно. Нија га брига што пола милиона људи живи на минималцу, а да је скоро два милиона људи на ивици сиромаштва! Два милиона људи не иде по кафићима зато што једва крпе крај са крајем. У њиховој потрошачкој корпи нема еспреса, а ускоро – ако се настави овакво осиромашивање грађана под палицом Српске напредне странке – неће бити ни хлеба.

После деценију свима је јасно да је политика сиромаштва једина политика Српске напредне странке. Они хоће Србију гладну, голу, босу и понижену, јер се воде тиме да је гладним човеком најлакше манипулисати. Притом се, попут Недимовића, у лице смеју гладном човеку изјавама о пола еспреса. Овом министру који је у својој бахатости изгубио и минимум пристојности, поручујемо:

Министре, нека вам преседне сваки еспресо који будете испијали у вашем кабинету или луксузном ресторану који плаћате нашим новцем, као што је народу Србије пресело да слуша све вас који би да нас правите будалама.