Прочитај ми чланак

Јоргованка Табаковић нови гувернер НБС

0

Јоргованка Табаковић ипак гувернер
Лидер Јединствене Србије Драган Марковић потврдио је медијска нагађања да ће Јоргованка Табаковић бити нови гувернер Народне банке Србије.

"Држављани Србије очекују да ће нова влада и ево ова госпођа која ће бити будући гувернер зауставити раст евра", рекао је Марковић показујући на Јоргованку Табаковић.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је потом да ће Скупштина Србије одлучити да ли ће Јоргованка Табаковић бити гувернер Народне банке Србије.

У медијима се већ данима спекулише да ће актуелног гувернера Дејана Шошкића на челу НБС заменити потпредседница СНС Табаковић.

 

Биографија Јоргованке Табаковић:

Јоргованка Табаковић, српска политичарка и чланица СНС-а, рођена је у Вучитрну на Косову 20.03.1960. године. У школу је пошла са само 5 година и била је најбољи дјак у основној и средњој школи. Са 17 година је уписала Економски факултет и завршила га за 3 године. На другој години факултета се удала за свог колегу Драгана Табаковића са којим има ћерку Ивану и Миу и сина Николу. 2007. године супруг јој је преминуо, а сво троје деце су јој академски грађани.

По звању је доктор економски наука, а 1992. године је постала члан Српске радикалне странке. У СРС-у је била члан Председничког колегијума, као и посланик у савезној и републичкој скупштини. 1998. године је била министарка за приватизацију у влади Мирка Марјановића. Од 2007. до 2008. је била посланица СРС у Скупштини Србије, а након раскола у странци прелази у СНС. До 1999. године је живела у Приштини у стану који јој је након доласка КФОР-а запосео Албанац. Након тога се преселила у Нови Сад где и сада живи са својом децом. У слободно време чита књиге и слуша музику, а омиљени писац јој је Умберто Еко.

(Танјуг, srbin.info)