Прочитај ми чланак

Тадић самоуверено поручује: ДС већ следеће године на челу Владе Србије

0

Лидер Демократске странке Борис Тадић уверен је да ће се Србија веома брзо поново наћи пред изборима и да ће после њих владу поново водити ДС.

„Уверен сам да ћемо врло брзо после наших страначких имати и републичке изборе. Ова влада је нестабилна по себи и нико нема поверења у човека поред кога седи на седницама владе. Ту нико не сме да окрене леђа човеку са којим сарађује, не зна се ко је ловац, а ко ловина и то није добро за Србију“, рекао је Тадић у интервјуу Танјугу.
„Наравно да ће они сада, пошто их ја све знам, коментарисати ово на следећој седници и рећи да имају поверења у човека до кога седе, али грађани виде какви су њихови односи“, казао је Тадић.

Као партнере ДС он на првом месту истиче Либерално-демократску партију, док на питање „СНС или СПС“ одговара:“О том, потом“.

Према његовим речима, у ДС су извукли поуку из избора и мењаће се, а у периоду до нових избора Формираће владу у сенци.

Разлоге губитка власти он види у томе што је странка „изгубила везу са становништвом“, као и „могућност да транспортује инФормације од нижих ка вишим страначким нивоима“.

Он сам је, каже, потпуно спреман за унутарстранчке изборе и има победнички тим.
„То је питање статистике, јер су уз мене чланови и Функционери странке који су и на минулим изборима и у секторима у којима су радили постигли најбоље резултате“, рекао је лидер ДС.

Он сматра да ДС није дестабилизована, иако је унутар странке у току „тежак и комплексан процес дискутовања о путу којим даље треба ићи“.

Према његовим речима, у току је иделошка дебата између његовог става да ДС мора да буде социјалдемократска организација, која не сме да напусти вредности и принципе на којима је саздана и концепције Драгана Ђилас да ДС треба да буде, пре свега, пословно организована инситуција, да има смањено иделошко присуство у јавности, а и да сама ревидира иделошке принципе на којима је настала.

Лидер демократа није желео да коментарише чињеницу да његов главни конкурент Формално још није истакао своју кандидатуру за председника ДС, али кратко каже да је Ђилас „почео кампању пре него што су почели избори у ДС“.

Он је истакао да ће време проведено у опозицији странка искористити да, одмах након страначких избора 10. новембра, учврсти своје редове, доведе нове људе и способним члановима странке да нова задужења, али такође и да промени одређене ствари у статуту, програмској оријентацији И структури.

На крају тог процеса, како каже, биће Формирана влада у сенци.

 

( Танјуг )