• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • Нападнут Србин на северу Митровицe, Тачи хоће састанак са Николићем
Прочитај ми чланак

Нападнут Србин на северу Митровицe, Тачи хоће састанак са Николићем

0

Косовска Митровица – Три непознате особе од којих је једна имала нож напале су рано јутрос у северном делу Косовске Митровице Србина Љ.М. (24).

 

Он је са повредама главе и руке смештен у болницу и није у животној опасности. Регионални портпарол косовске полиције Бесим Хоти рекао је Тањугу да се инцидент догодио у улици Анке Спајић и да је младић збринут у болници у северном делу Косовске Митровице.

 

Жртву су, по сопственом сведочењу, у близини насеља Три солитера напала тројица непознатих лица, додао је Хоти истичући да је мотив напада непознат.

 

Заменик директора болнице у Косовској Митровици др Милан Ивановић изјавио је Тањугу да је пацијент смештен у болницу, где је примљен са повредама главе и екстремитета.

 

“Убоден је оштрим предметом, највероватније ножем у слабинском делу, имао је повреде и у пределу главе и руке“, рекао је Ивановић.

 

Он је додао да је младић збринут и да се налази ван животне опасности.

 

 

У исто време, премијер Косова Хашим Тачи спреман је да се састане с председником Србије Томиславом Николићем, изјавио је заменик премијера Косова Хајредин Кучи.

 

Кучи је рекао да је Тачи спреман на састанак са Николићем ради „добробити два народа, мира, стабилности и европске перспективе региона“, али је указао да би то били разговори представника две суверене државе.

 

„Влада Косова не бира представнике Србије, нити председника. То је право грађана Србије. Са било ким, укључујући председника Николића, ако он представља државу Србију, ми у држави Косово зарад добробити наших народа, региона, наше две земље, спремни смо да се састанемо и ту нема нићега лошег“, рекао је Кучи за ТВ-кућу у Тирани „Албанијан скрин“.

 

Како је навео, састанак би допринео да се „изгради једна другачија будућност“.

 

Говорећи о северу Косова, Кучи је оценио да су тамошњи грађани „најизолованији у Европи, јер су таоци групе људи који се баве илегалном трговином“.

 

„Север је део Републике Косово, нажалост део који није интегрисан, тамо грађани живе изоловано, таоци су једне групе људи који се баве илегалном трговином и наступају у име Владе Србије. Људи на северу не могу да бирају своје демократске представнике, не могу да живе слободно, тамо не функционише ред и закон и не може се тај део економски развијати“, оценио је заменик премијера Косова.

 

По његовим речима, институције Косова треба да раде на „деблокади људи (на северу Косова)“, јер „север је неодвојиви део Косова, Срби тог дела су грађани Косова, равноправно ће се третирати и имаће европску перспективу са целим регионом“.

 

Заменик премијера Косова је рекао да ће Косово радити на интеграцији тог дела своје територије и да својим потезима неће изазивати кризу, већ ће дати допринос миру, стабилности и европској интеграцији региона.
(Танјуг)