Прочитај ми чланак

Конузин: Русија подржава политику Србије према Косову

0

Русија ће наставити да подржава политику Србије према Косову, а како ће се та политика формулисати на Србији је да одлучи, изјавио је одлазећи амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Конузин.

Он је у интервјуу за РТС оценио и да постоји низ могућности за унапређење економске сарадње две државе као и да је нова Влада Србије врло прагматично приступила развоју односа са Русијом и у том сегменту.

„У механизам доношења одлука (Србије) о косовској политици нећемо се ни на који начин мешати, јер када бисмо се умешали преузели бисмо одговорност за ту политику, а то не желимо”, рекао је Конузин.

„Хоћемо да Срби сами одреде своју позицију и да та позиција одговара интересима оних Срба који живе на Косову”, рекао је Конузин додавши да – „ако Србија нађе нека друга решења у вези са статусом који Косово сада има, ми ћемо и то подржати”.

Говорећи о економским односима две државе, Конузин сматра да нова влада „врло прагматично преговара, предлаже и енергично разматра питања и проблеме који се јаве и ми већ видимо напредак у унапређењу економских односа”.

„Зато сам оптимиста и чини ми се да смо ушли у етапу у којој економске односе подижемо на квалитативно виши ниво”, рекао је Конузин.

 

(Танјуг)