Прочитај ми чланак

Како су у Србији покрадени избори 2012.

0

Лопови на делу: анализа Јединственог бирачког списка
Детаљна статистичка анализа Јединственог бирачког списка показује у којој мери је крађа избора била пажљиво припремана.

 

Већ дужи низ година бавим се изборним крађама у земљи Србији. Својевремено су ми чланци о томе објављивани у „Грому“ и „Таблоиду“.

 

Овим чланком анализирам резултате мајских избора у Србији и надам се да завршавам своје бављење том темом. Сувишно је даље о томе причати.

 

За почетак, да не би све било само на речима, изнећу предизборне чињенице користећи следећи прегледе:

 

Преглед неслагања између статистичких података и података РИК-а

1. Број становника по попису из 2011. године: 7.120.666.

2. Број бирача по РИК-у: 7.026.579.

Умањење за признату „грешку“ због убачених у списак Албанаца са Косова и Метохије: 7.026.579. – 261.000=6.765.579

3. Број малолетника по РИК-у: 7.120.666 – 6.765.579=355.087.

4. Просечан животни век у Србији по државној статистици износи 73 године. Дакле, имамо 73. пуна просечна годишта, од чега 18 малолетних, 55 пунолетних.

5. Просечно бројно стање сваког годишта по статистици износи 97.543.

6. Пунолетника, тј. гласача, по тој статистици има: 97.543. х 55=5.364.865.

7. Разлика, неслагање у броју гласача по РИК-у у односу на стастику износи: 6.765.579 – 5.364.865. = 1.400.714. !!!
    (…)

Напомена: разлику треба кориговати за пад наталитета, али максимално за 200.000 људи.

Наведени подаци сами за себе довољно говоре.


Да пређемо на саме изборе
После избора од 6. маја дело је изашло на видело. Многима је постало јасно, огољена је демократска срамота, зашто се у Србији број бирача приближио броју становника. Више странака, па чак и једна из владајуће коалиције, указале су на изборну крађу. Чак су пронађени и јавности показани оригинални изборни џакови са употребљеним гласачким листићима.

Дакле, на изборним местима избори су протекли скоро потпуно регуларн, док се највећа крађа догодила по затварању бирачких места, када је изборни материјал кренуо ка општинској и од ње ка Републичкој изборној комисији. Од момента затварања изборних места, демократска контрола изборног процеса престаје, и у томе се налази разлог лажног повећања броја бирача за 1 до 1,5 милиона, као и на основу исто толико непотребно штампаних гласачких листића. Тим листићима се замењују листићи са избора и директно прекраја изборни резултат. Свакако, због тога морају и записници да се фалсификују.

На око 5,5 милиона стварних бирача, у земљи Србији већ се упросечила излазност од око 4 милиона, те је за победу на изборима неопходно 2 милиона плус 1 глас. Што власт успе више да убаци у изборни резултат непотребно штампаних листића, то ће јој за победу мање требати стварних гласова.

Ако успе да убаци милион, довољно ће јој бити још само један милион стварних гласова, што је 18,18% од стварног броја. Дакле, докле год је вештачки, лажно увећан број гласача, власт у Србији је на изборима скоро непобедива. Намеће се питање колико то српска власт мора да буде лоша, па да и поред свега напред реченог, изгуби изборе, тј. да не може да освоји ни двадесетак посто гласова?

Што се тиче избора од 6. маја, такође је очигледно да је извршена дисперзија убачених лажних листића на целу владајућу коалицију, а не само на једну странку, јер би у супротном крађа била очигледна. Због тога се и десило да су све мање странке владајуће коалиције, чији је рејтинг био око 5%, прешле тај проценат, а да су све опозиционе странке са истим рејтингом остале испод.

До данас је постало очигледно и то да се и поред доказане изборне крађе од 6. маја преко тога олако прешло и од стране политичара, медија и целокупне јавности, као да се сви они некога и нечега плаше. Сем часних изузетака, сви они као по команди о томе ћуте.

На изборима од 20. маја, тј. у другом кругу председничких избора, крађа више није била тема, али се десио изборни скандал над скандалима. Тога дана у 17 часова, чак три сата пре затварања бирачких места, у заједничком саопштењу председника Савета Европе, Хермана ван Ромпеја и председника Европске комисије, Жозе Мануел Бароза, упућена је честитка опозиционом кандидату за победу на изборима. Саопштење је убрзо повучено, али је остао горак укус свима који су свесни да је ЕУ исувише озбиљна организација да би јој се десио такав пропуст. Можемо само да нагађамо шта су тиме хтели да постигну:

– пошто се у саопштењу наводи да честитају победнику и српском народу на изборима од 6. и 20. маја, дакле, везују оба датума, можда су хтели да кажу ономе коме честитају да ће му дозволити да победи под условом да не дира у изборне резултате парламентарних избора?

– можда су хтели да покажу народу Србије да од њих зависи, да су они газде Србије?

– можда су хтели да иритирају симпатизере другог кандидата, кадидата власти, да у преостала 3 сата изађу на изборе?

– можда су хтели да упрљају победу опозиционом кандидату?

– можда су хтели да дају до знања опозиционом кандидату, њему и многим другима ко стварно влада Србијом?

Без обзира на то шта је хтела ЕУ да постигне својом „видовитошћу“, покрећу се многа питања.

Прво, основно и најважније питање је ко стварно располаже са милион до милион и по више штампаних гласачких листића?

Очигледно је да одговор зависи од тога каква је српска власт, да ли је она самостална, независна од страних утицаја, или је у питању квази-власт, власт под туђим, страним утицајем, под страном контролом. Знајући каква је наша власт, са сигурношћу можемо да трвдимо да вишком листића располаже не власт, него онај ко стоји иза ње. Још од 5. октобра 2000. године, у Србији је теорија ограниченог суверенитета у потпуности реализована у пракси.

На крају, на основу искустава са мајских избора 2012. године, можемо да закључимо да резултати избора у Србији зависе од изборне воље грађана, као и од воље оних који располажу са вишком штампаних гласачких листића, насталих на основу енормно лажно увећаног броја бирача.

Дакле, да би неко у данашњој Србији победио на изборима, није довољно само да убеди гласаче да гласају за њега, већ мора да уведи и оне који стварно располажу са вишком гласачких листића, да их убеди да је добронамеран и благонаклон према њима.

Оног момента када се у Србији број бирача буде изједначио са стварним бројем пунолетних грађана, наведени начин прекрајања изборне воље грађана биће немогућ.

ГЛАС НАРОДА – ПИСМА ЧИТАЛАЦА

(ДВЕРИ)