Прочитај ми чланак

ПОКС: Лажно позивање власти на суверенитет у истрази против изборне крађе

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да не постоји ни један разлог да се међународној истрази не омогући увид у све делове изборног процеса када смо већ на тзв. европском путу, нарочито уколико су избори били потпуно законити како то власт тврди.

„Вољом владајућих странака Србија је на путу за чланство у ЕУ, па самим тим не видим ништа спорно у томе да се дозволи истрага комисије ЕУ у вези изборне крађе. Да нисмо на путу ка ЕУ, то би било задирање у суверенитет наше земље. Овако је то потпуно легитимно. СНС се позива на суверенитет да би се спречила међународна истрага доказаног кривичног дела крађе избора, а не позива се на суверенитет када нам отимају Косово и Метохију“ – изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић.

„Лицемерје је тим теже што га чине они који су отели државу постављајући партијске послушнике у тужилаштво, полицију и судове. На нарушавање суверенитета се жали председница Владе која спроводи противуставне споразуме са тзв. „Републиком Косово“ због чега је јасно да иза те празне реторике стоји једино страх од кривичне одговорности и губитка власти“ – истиче Михаиловић.