Прочитај ми чланак

Инсајдер у служби шиптарских царина !

0

Успостављање царине на Јарињу и Брњаку упропастило би и оно мало привреде што је остало на северу Косова и Метохије.

Као становници Косова и Метохије и предузетник са севера Космета налазимо за сходно да кажем пар речи о дешавањима око царине.

Најавом власти у Београду да ће спровести договор о интегрисаном управљању царинама, живот Срба на северу Космета се додатно компликује.То ће довести до затварања и оно мало фирми које сада раде, а ево и зашто. Сва роба као и репроматеријал ће поскупети од 16-30%.Да подсетимо,Шиптари немају тарифу 8%, али имају додатну акцизу и царину за поједине артикле. Али то није главни проблем,овде је новац у другом плану.

Како сада ствари стоје сва роба која би дошла на гранични прелаз Јариње (јер он овим договором то и постаје) упућивала би се на терминал у јужни део Кос.Митровице.Aкцизна роба ишла би на Мердаре. Пошто су наша возила углавном регистрована на КМтаблице, које нису дозвољене у јужном делу,пререгистрација на шиптарске таблице је неизбежна.Такође неизбежна би била и регистрација фирми код шиптарских власти. То не може да се спроведе без шиптарских личних карата.Да би се добила лична карта у свакој држави, па и у овој шиптарској, потребно је да на лични захтев извадите извод рођених као и држављанство, наравно и једно и друго са печатом шиптарске државе. Тако долазимо до просте чињенице да прихватањем царине прихватамо државу Косово и газимо све оно зашта смо се борили све ово време.

Не можемо, а да се не осврнемо на изјаву новог шефа преговарачког тима да ће цариници бити статусно неутрални. Како? Царина и цариници су део државе за коју раде и од које примају плату. Па нека буду и сви Срби они раде по шиптарском царинском систему што значи за шиптарску државу.

Такође морамо се осврнути и на емисију Инсајдер која сасвим случајно иде баш сада. Све нас предузетнике гура у исти кош, да смо криминалци и шверцери и тако свесно праве раздор у ионако очајном и заплашеном народу, а све у циљу лакшег успостављања царине.

Искрено се надам да ће народ, већ одавно уморан од свега, смоћи снаге да још једном каже НЕ шиптарским хордама и страним окупаторима. Јер ако сада паднемо бојим се да устати неможемо!

 

( Вести, Двери )