Прочитај ми чланак

Довели ђачки хор да пева на митингу СНС

0

sns-naprednjaci-miting-ucenici-foto-tanjug-1450559679-807569

НОВИ САД – На митингу који је Српска напредна странка у петак одржала у Новом Саду учествовао је хор новосадске гимназије „Јован Јовановић Змај“, чиме су на скандалозан начин злоупотребљена деца, упозоравају политички аналитичари и опозиционе странке.

Аналитичар Ђорђе Вукадиновић каже да, без обзира на договор који постоји између институције и странке, злоупотреба малолетне деце у политичке сврхе увек оставља горак укус у устима, а све мирише на манипулацију.

– Нешто сасвим другачије је када се на митингу одређене странке појави јавна личност из рецимо естрадног света, која има интерес да наступи или гаји симпатије према тој странци, али злоупотреба деце на тај начин увек је лоша одлука. Ово није први пут, верујем ни последњи, да се овакве ствари дешавају, и раније је било сличних случајева – каже Вукадиновић.

Посебно оштри били су у Лиги социјалдемократа Војводине, одакле поручују да су „шокирани вешћу да је хор гимназије ‚Јован Јовановић Змај‘ учествовао на скупу Српске напредне странке у Новом Саду“.

ЛСВ се пита како је надлежнима у тој гимназији уопште пало на памет да тако нешто учине.

„Ако то није злоупотреба деце у политичке сврхе, шта онда јесте? Можда СНС, који је од све штедње платио силне аутобусе и екскурзије у Нови Сад, није имао пара да плати и неки хор, или певача, него су у те сврхе морали да искористе елитни хор елитне гимназије? Како је надлежнима у тој гимназији уопште пало на памет да себи и, што је најгоре, ученицима те гимназије дозволе да тако буду искоришћени у сврху страначке пропаганде?“, наводи се у саопштењу ЛСВ.

Међутим, према речима директора поменуте гимназије Радивоја Стојковића, нема ничег у спорног у томе што су ђаци певали на страначком митингу.
– Не видим шта је ту чудно. Сматрам да је то у реду, јер хор има своје обавезе и трошкове, тако да су то начини да остваре одређене приходе, на основу којих онда могу да финансирају одлазак на такмичења – каже Стојковић.

Прешли границу… Митинг напредњака Прешли границу… Митинг напредњака
На наше питање шта су добили за учествовање на овом митингу, кратко је одговорио: „Па, ја мислим по истом принципу као и увек.“

– Друга ствар, хор учествује и на другим митинзима – ко год нас позове, ми идемо. Значи, ово није први пут да ученици гимназије учествују, и то су деца старијих разреда и не цео хор, који има 120 чланова, већ једна трећина. Отпевају само химну и напуштају митинг – каже директор, не желећи да одговори на којим су то још митинзима других странака учествовали, уз образложење да то „уопште није битно“.

Функционери напредњака које смо позвали редом су одбијали да објасне зашто су ђаци певали на њиховом страначком митингу.

Kurir