Прочитај ми чланак

Бивши Дверјани за смену аутономаша у Новом Саду

0

Паровићева одборничка група подржава захтеве напредњака у Новом Саду
Одборничка група у Скупштини Града Новог Сада коју предводи Мирослав Паровић, некадашњи члан покрета Двери, подржава захтев новосадских напредњака да се у најкраћем року изврши смена градске власти у Новом Саду.

Паровић је истакао да сваки дан одлагања прављења нове већине у градском парламенту „даје шансу да се ојача аутономашки блок“.

„И ми позивамо СПС да поступи у складу са својим политичким принципима и да не буде кочница сопствене јогурт револуције, покренуте пре 20 година, јер је данас ситуација у Новом Саду слична као пре 20 година“, рекао је Паровић.

Он је додао да од социјалиста очекује да ће „предузети кораке који ће спречити да сепаратизам у Војводини узме маха“.

 Паровић сматра да је неопходно да се што пре прекомпонује владајућа већина у Новом Саду, јер ће нова градска власт, како је рекао, с обзиром на то да се ради о највећем граду у Покрајини, бити спона између Војводине и Републике, јер су „у садашњој ситуацији везе између Покрајине и Републике у прекиду“.

 Председник Градског одбора СНС Новог Сада Милош Вучевић изјавио је јуче да ће тај одбор упутити захтев врху странке да Главни одбор поново гласа о коалиционом споразуму са СПС-ом, уколико СПС не испоштује коалициони споразум о формирању власти на свим нивоима.

 

(srbel.net)