Прочитај ми чланак

Јурић о несталој Данки: Агонија. Мислим да ће ово бити решено у дан два

0

Игор Јурић је изјавио јутрос да све информације које је успео да добије с терена нису биле везане за виђање и да се девојчица налази у Аустији. Он је за ТВ Пинк рекао да је „сада једна права агонија“. „Девет дана је дугачак период с обзиром на узраст девојчице“, навео је Јурић, чија черка је нађена мртва након 12 дана потраге.

Јурић, који је сада директор Центра за несталу и злостављану децу, наводи да се нада да је нестала Данка заиста у Бечу.

„Имали смо јуче ту неку вест да се девојчица можда налази у Аустрији, да је у питању трговина људима, захтев за откуп или нешто треће. Надам се да је то истина јер ту једино видим шансу и спас да је жива“, рекао је Јурић.

Говорећи о расписивању Интепролове жуте потернице Јурић каже да се она расписује јер постоји основана сумња да се дете налази у Аустрији и да је тако је било у Тијанином случају.

„Неке информације су стизале да је она у Мађарској, тада је исто била расписана жута потерница. Ако постоји основана сумња да је дете тамо, онда МУП у сарадњи са Интерполом расписује потерницу.

И аустријска полиција ради максимално озбиљно и надам се да ћемо бар што се тог дела тиче добити коначан одговор да ли је то та девојчица са снимка и ко су кобне жене“, наводи Јурић.

Према његовим речима, заиста су чудне околности када се дете у том пределу изгуби.

„Није то тржни центар где се врше отмице, све је мистерија од узраста девојчице, до места где је нестала. Мора се анализирати да ли је дете дошло ту пред сам нестанак“, каже Јурић.

Коментаришући вештачење телефона Јурић каже да је то корисно и када је Тијанин убица и пронашен и вештачен му телефон, њему су пронашли да је он заправо истраживао како се тело најбрже распадне да се не дође до доказа.

„То је коришћено на суду као део оптужнице против њега. Тијана се тражила 12 дана, 13-и дан је пронађена, знам која је то агонија и траума. Мислим да ће ово бити решено у дан два, и да ћемо добити коначно тај резултат. Морамо бити спремни на све опције, па и на оно најгоре. Али је најважнија та истина“, закључује Јурић, пренеле су Новости.