Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ У ЗАГРЕБУ против вакцинације деце: „Не убијајте нам децу“

0

Од раног јутра на Марковом тргу у Загребу одржава се протест назван "Бедем љубави" због одлуке Владе да уведе вакцинацију деце од пет до 11 година.

У девет сати почела је седница Владе Републике Хрватске, а очекује се да ће бити продужене епидемиолошке мере. Једна од мера која ће данас вероватно бити усвојена је и вакцинација деце од пет до 11 година.

„Сада, када крећу на децу, присиљавају родитеље на потезе након којих нема натраг, од одбране деце се не одустаје и не одступа ни под цену живота. Не дајмо им прилику да нас натерају на насиље. Мајке, станите у бедем, ово је задњи покушај мирног решавања проблема, то само мајке могу! Очеви, држите леђа мајкама!“, наводи се у позиву на данашњи протест.Хрватски медији наводе да иза ових протеста стоје исти људи који су организовали протесте против ковид потврда.

„Данас смо дошли рећи: ‘Не, нисмо кунићи, ми смо људи, слободни Хрвати, који имају право рећи не“, поручили су демонстранти.

„Надам се да ће се они који нас заступају замислити над одлуком коју ће данас донети. Је ли власт хрватског народа? Желе ли имати људе или заморце у овој држави? То је то од мене, идемо даље!“ поручила је једна од организаторки протеста, а преноси Index.hr.