Прочитај ми чланак

Куртијеви полицајци наоружани дугим цевима упали у просторије Општине Гора

0

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је више десетина припадника такозване косовске полиције, под пуним наоружањем, упало данас око 13 часова, без икаквог повода или образложења, у просторије Општине Гора које су измештене у село Враниште, где са дугим цевима врше претрес и преметачину.

Како се наводи више од 10 возила полиције, са преко 50 наоружаних специјалаца, блокирало је потпуно улаз и излаз из села ове најудаљеније општине на Косову и Метохији, а саобраћај је после више од сат времена нормализован, али се Куртијеви наоружани специјалци и даље налазе у згради Општине Гора.

„Нема сумње да је овај упад у просторије Општине Гора изведен по директном налогу Аљбина Куртија, са једним јединим циљем – да се она затвори, радници застраше и протерају са радних места, а потом и са њиховог кућног прага, где живе у миру и слози не дирајући никога“, наводи Канцеларија.
Истиче да је малтретирање и брутално застрашивање мирног братског народа у општини Гора, „подли план“ премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија са циљем прогона народа који тамо живи и удар на све мањинске заједнице чија је егзистенција директно угрожена због оваквих противправних аката, диригованих из Приштине.

Подсећа се да не прође дан да Курти и власти у Приштини не спроведу насилне и ескалаторне потезе на Косову и Метохији, са циљем потпуне дестабилизацје прилика на терену и изазивања подела, мржње, застрашивања, дизања тензија и генерисања опасних криза, јер то је једина политика за коју Курти и његови екстремни следбеници знају.