Прочитај ми чланак

„Коктел љубави“ – певају монахиње из епархије жичке (видео)

0

Многи нису били одмах свесни, али је сада свима јасно колико смо добили што нам је за духовног вођу на трон Светог Саве дошао његова светост патријарх Порфирије. Било је и оних злурадих коментара да смо добили јеретика болесног од Сергејизма и екуменизма, али "вријеме је најбоље решето". Само пре пар дана његова светост је објавио у свим медијима да је отворио instagram profil (овде:).

Они који се разумеју у компјутер су схватили да ће од сада патријарх моћи одмах и детаљно да нас обавести о својим редовним активностима, храњење гладних, сликању са децом, честитању спортистима на успесима, па и евентуалним изразима саучешћа градоначелницима хрватских градова и села. Схватили смо и да смо добили модерног владику који је као млад слушао прогресивни рокенрол, а сада нас води у 22. век.

Само пар дана по отварања instagram profila охрабриле су се и монахиње из Шумадије да и оне покажу како су модерне и савремене баш као и њихов патријарх. Оне су припите уз кафанску музику на прослави првог рођендана заносно уз подигнуте руке одпевале неколико турбофолк хитова, између осталог и „Коктел љубави“ чије стихове доносимо:

Nije u redu da stoji sama
tako lepa devojka
za nasim stolom ceka te mesto
ako hoces imas ga

Moja je cura luda ko bura
i nece se buniti
sto cemo nocas ti, ja i ona
u troje se druziti

Ref. 2x
O, ona i ja
o, i ja i ti
o, svi zajedno
u koktelu ljubavi

Kada su noci duge i vrele
prija koktel ljubavi
gde su dve case tu je i treca
da se bolje nazdravi

Moja je cura luda ko bura
i nece se buniti
sto cemo nocas ti, ja i ona
u troje se druziti

Где су монахиње научиле до речи све ове стихове? Наравно у манастиру у Шумадији земљи устаника, а некада и колевци Богомољачког покрета Светог Николаја Жичког.

Атмосфера је била права српска и шумадијска, на бини је био натпис у светлуцавој фолији Happy Birthday. Нажалост било је много злонамерних коментара да је то саблазан да две монахиње позивају пијане на љубав у троје, али све дилеме је разрешио домаћин birthdaya који је у званичном саопштењу објаснио да монахиње нису биле пијане, а да су певале само да би тиме показале поштовање према домаћину happy birthdaya. Моја заостала мајка се гледајући видео три пута прекрстила, али срећом овакви као она полаку умиру и одлазе а младе монахиње остају као светла будућност.

На сценски наступ монахиња није реаговала ни надлежна игуманија, ни епископ, па ни патријарх, па можемо само да закључимо да је све од Свете цркве благословено.

Сигурно да сценски наступ није остао незапажен и код уредника срећне и ружичасте телевизије и да ће уследити позиви да оне уђу у Задругу или Парове и докажу се и у ријалитима, а за благослов патријарха не треба бринути јер се он већ као обожаватељ ријалитија доказао. А ту је и инстаграм да дас обавештава о свему.

На крају и питање, може ли горе? Што би рекао један академик, може и биће. Како? Дно смо датакли, па сада можемо само да копамо под земљу, онда да тако копајући све са патријархом и монахињама дођемо до дветог круга где ће нас раширених руку дочекати пали анђео.

Предраг Вучинић, Аустралија