Прочитај ми чланак

Грачаница: Школска година почела без струје

0

gracanica2

(Курир)

Самостални просветни саветник Републике Србије за косовски округ Душан Максимовић рекао је данас да је школска година у школама у Лапијем селу, Сушици, Гуштерици, Љипљану, истуреном одељену основне школе из Грачанице у Кишници, као и у Медицинској школи почела без струје.

„Очекујем да ће канцеларија за Косово и Метохију, Косовски округ и општина Приштина, која је измештена у Грачаницу, уплатити заостали дуг од око 4.000 евра и да ће ове школе у најскорије време добити електричну енергију“, рекао је Максимовић.

Према његовим речима, током септембра школама ће бити достављено чврсто и течно гориво како би грејна сезона у њима почела на време. Максимовић је додао да ће према одлуци Министарства образовања Републике Србије сви ученици од првог до четвртог разреда основних школа добити бесплатне удзбенике. Он је казао да упис у прве разреде још није завршен и да се очекује да ће у основне школе бити уписано између 350 и 400 првака, а да наставу на српском језику у Косовском округу тренутно похађа око 6.000 ученика.