Прочитај ми чланак

Горњи Милановац завијен у црно: У понедељак Дан жалости због смрти младића

0

У општини Горњи Милановац проглашен је Дан жалости у понедељак, због смрти двојице младића који су током прошле ноћи погинули у удесу.

Никола Ш и Радован Б. из села Брђани настрадали су ноћас на лицу места око 1.40 на раскрсници Курсулине и Улице Милоша Великог у овој општини. Како кажу саговорници портала Нова.рс, мајка једног од момака је запослена у болници на одељењу хирургије, а према незваничним сазнањима је радила те ноћи.

Младић није пребачен на одељење да га несрећна мајка не би видела већ у мртвачницу пошто је погинуо на лицу места, наводе саговорници. 

„Обојица младића су из Брђана. У шоку смо, не можемо да верујемо да су у једном дану изгубљена два млада живота, а пре две вечери су преминули брат и сестра. То је четворо младих људи за кратко време“, причају за Нова.рс рођаци и комшије.

Младићу А. О. (23) који их је ударио возилом марке „Мицубиши“ је одређено задржавање у трајању од 48 часова, због неприлагођене брзине кретања, речено је у тужилаштву.

Према незваничним информацијама медија, младић који је изазвао несрећу је њихов школски друг.

„Сва тројица су ишла заједно у основну школу, свих осам година делили су ђачку клупу и били у истом одељењу. Дивни и добри, младићи за пример. Судбина се тешко поиграла са њима. Дечко који их је ударио је рано остао без мајке и брзо је сазрео, ради као конобар у једном угоститељском објекту“, навео је њихов познаник за медије.