Прочитај ми чланак

Дан жалости у Русији: Терористички напад на Крокус сити хол

0

У Русији је данас Дан жалости због страшног терористичког напада на "Крокус сити хол" у Москви где су према подацима Министарства за ванредне ситуације, 152 особе су повређене, а 133 погинуле.

Широм земље заставе су спуштене на пола копља. Од раног јутра људи су почели да долазе у зграду концертне сале „Крокус сити хола“ у Красногорску код Москве да положе цвеће и одају почаст погинулима.

И Министарство спољних послова Белорусије спустило је заставе на згради у знак жалости за жртвама терористичког напада у Руској Федерацији.

„Тугујемо заједно са родбином и пријатељима погинулих у страшном и нехуманом терористичком нападу у Москви, наше мисли и подршка су са братским народом Русије“, саопштило је Министарство.

У знак солидарности и у Републици Српској данас је Дан жалости.

Заставе на институцијама спуштене на пола копља, а телевизијски и радијски садржаји, као и све спортске и забавне манифестације планиране за данас прилагођене су Дану жалости, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

„Желимо да на тај начин одамо пошту невиним људима који су убијени у терористичком нападу у Москви и искажемо солидарност са пријатељским народом Русије“, навео је јуче председник Републике Српске Милорад Додик на Иксу.

Стање безбедности на подручју Српске је стабилно, а Министарство унутрашњих послова подигло је степен безбедности на обезбеђењу и одржавању јавних скупова и других догађаја, изјавио је министар унутрашњих послова Синиша Каран.