Прочитај ми чланак

Глумац Бане Видаковић осуђен новчано због ДРОГЕ, а његов пријатељ иде у затвор!

0

Глумац Бранко Бане Видаковић правоснажно је осуђен на новчану казну у износу од 100.000 динара због 4,93 грама хероина које је полиција пронашла ког њега 17. јула прошле године. Одлуком Апелационог суда, његов пријатељ, музичар Илија Марковић због трговине дрогом кажњен је са годину и шест месеци затвора, пошто је код њега пронађено 38,34 грама хериона, три мобилна телефона и две вагице.

– Окривљени Илија Марковић је оглашен кривим што је 17. јула 2020. године, у стану и другим просторијама у Београду, неовлашцено ради продаје држао хероин укупне масе 38,34 грама. Полицијски службеници испред стана пришли су возилу у коме су се налазили Марковић, на месту возача, и Видаковић, на месту сувозача, показали службене легитимације и исте покушали да зауставе гласно узвикујући „Стој полиција“.Марковић је возилом кренуо нагло уназад у намери да побегне и након пар метара ударио у друго возило, након чега се зауставио, а како није хтео да изађе из возила полицијски службеник је пришао возилу и шаком разбио прозор аутомобила – наводи се у пресуди коју је потврдио Апелациони суд.


Приликом прегледа Марковића, полицајци су у хируршкој маски коју је носио на лицу пронашли две ПВЦ кесице са хероином, при чему су се у једној од две веће пронадене ПВЦ кесе налазиле две мање ПВЦ кесе. – Претресом стана и других просторија које користи Марковић, у гаражи и рерни шпорета пронађена је конзерва у којој се налазило осам ПВЦ пакетица са опојном дрогом хероин, а у самој кући пронађене су 2 дигиталне вагице за прецизно мерење са траговима опојне дроге хероин – наводи се у одлуци. Подсетимо, током суђења, Марковић и Видаковић који су до хапшења били у пријатељским односима, пребацивали су кривицу један на другог.